A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Відбулась нарада з працівниками первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

Дата: 12.07.2017 08:24
Кількість переглядів: 775

          Медична реформа вже крокує Україною. Сьогодні вона стосується і нас, жителів Тлумаччини. Поки одні люди очікують змін – інші б’ють тривогу, проте, всі розуміють, що зміни необхідні і вони вже відбуваються. Такі зміни передбачають собою реформи.                                                                                                                                 

Саме вони розпочинаються з первинної ланки, а це є фельдшерсько-акушерські пункти, лікарські амбулаторії та  відділення сімейної медицини, де надають допомогу лікарі-педіатри, дільничні терапевти та сімейні лікарі.

В зв’язку із початком такого реформування у Тлумацькій ОТГ, 11 липня, за участі заступника міського голови з гуманітарних питань І.Мандара, головним лікарем Центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги О.Мельник, була проведена нарада зі своїми працівниками.

   Під час заходу було наголошено на тому, що кожен пацієнт повинен мати того лікаря, котрому довіряє, адже одним із сучасних принципів реформи медицини є вільний вибір лікаря та укладення угоди про медичне обслуговування.

Особливістю змін в медичній галузі є те, що вони відбуваються паралельно із адміністративно-територіальною реформою, а саме – формуванням об’єднаних територіальних громад. Тлумацька міська об’єднана територіальна громада, для забезпечення потреб жителів  у первинній медичній допомозі  створила комунальний заклад «Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади, який зможе допомагати у організації первинної медичної допомоги іншим об’єднаним територіальним громадам, сформувати єдиний медичний простір на теренах району та надавати медичну допомогу також і жителям населених пунктів які не входять в міську об’єднану територіальну громаду. Центр первинної медичної допомоги буде забезпечувати інтеграцію та взаємодію між первинним, вторинним  та третинним рівнями допомоги, покращувати якість медичної допомоги, розширювати доступ до інвестицій. Зараз Центр робить свої перші кроки і треба визнати, що не все так гладко, проте, переживши період становлення ми будемо готові надавати медичну допомогу в умовах сучасних вимог часу та потреб людей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь