A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумачі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2017 15:41
Кількість переглядів: 811

Фото без опису15 лютого, у день Стрітення Господнього, минає 28 років з того часу, коли остання колона військ колишнього СРСР була виведена з Республіки Афганістан. Не залишились осторонь цієї страшної війни і сини України, які засилались у пекельне жерло скель і пустелі, дивились на війну своїми очима, бачили кров, біль, горе і страждання.

Цього дня віддати глибоку шану всім, хто повернувся з далекої війни, вшанувати пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів та розділити біль втрати тих, хто не дочекався своїх близьких і рідних у районному Народному домі м.Тлумача зібралися керівництво району та міста, колишні воїни-афганці, духовенство, учнівська молодь, громадськість.

Особливим гостем заходу став учасник бойових дій в Афганістані, автор афганських пісень Анатолій Нейла, у виконанні якого звучали твори, присвячені тим подіям.

«З кожним роком все далі історія віддаляє нас від тих вогненних років. Але час не підвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тоді тисячі відданих синів України», - зазначив у своєму виступі керівник апарату районної державної адміністрації Іван Шкварок.

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, за самовідданість, особисту мужність та відвагу, виявлені під час виконання військових обов’язків Іван Шкварок та заступник голови районної ради Василь Гнатюк вручили Подяки голови районної державної адміністрації та голови районної ради ветеранам-афганцям: Йосипові Водославському, Василю Буяльському, Михайлові Круп’яку, Юрію Ласіці, Михайлові Титикайло, Іванові Федоришину, Іванові Флейчуку.

Схиляючи голови перед світлою пам’яттю героїв, які не повернулись з тієї запеклої війни представники районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів) на чолі з її головою Валерієм Ступницьким поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника воїнам афганцям у міському парку.

Завершився захід хвилиною мовчання та молебнем за загиблими під час виконання службового обов’язку і померлими уже у мирний час воїнами-інтернаціоналістами, який відслужили Декани Тлумацьких деканатів УГКЦ і УАПЦ о. Павло Дутчак та о. Василь Стадник.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь