A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Відбувся  навчальний тур в м. Люблін (Польща)

Дата: 13.09.2017 13:12
Кількість переглядів: 782

Фото без опису

    5-8 вересня 2017 року з ініціативи Івано-Франківського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» та за підтримки Програми U-LEAD з Європою,  відбувся  навчальний тур в м. Люблін (Польща) з метою вивчення та впровадження кращих практик у сфері житлово-комунального господарства. У складі делегації  представників громад Прикарпаття участь взяв голова Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Р.Круховський.

    6 вересня делегація відвідала Любартівський сміттєсортувальний завод, ознайомились з умовами праці. Завод переробляє 200 тонн сміття в добу.  Згідно з постановою уряду від 2013 року кожен член сім’ї, незалежно від віку, здійснює обов’язкову плату за вивіз сміття. Тариф в селах на вивіз сортованого сміття - 6,7 злотих, несортованого -10 злотих. У місті тариф для сортованого – 12, а несортованого -22 злотих. Штраф за незаконне вивезення сміття – 5000 злотих ( офіційний курс 1 злотий – 6.7 гривень).

    7 вересня делегація відвідала гміну Островець ( 4 тис. жителів, 15 населених пунктів). Представники громад Прикарпаття ознайомились з роботою місцевої школи, станції сортування сміття, провели аналіз наповнення бюджету гміни (60% надходження від держави, 40% власні надходження). Гміна Островець стала переможцем проекту (вартість -3.5 млн. євро) по встановленню сонячних батарей на дахах як приватних будинків так і державних установ.

    8 вересня делегація відвідала м.Острув Люберський (2000 жителів), ознайомились з роботою  місцевої котельні( вартість 4 млн. злотих), що опалює 170 тис.кв м. на соломі та тирсі. Також, представники громад Прикарпаття відвідали місцевий гірничий технікум, будинок соціального захисту.  Ознайомились з роботою сонячних батарей, які забезпечують державні заклади гарячою водою круглорічно, відвідали місцеву комунальну пральню, що є самоокупною. На завершення делегація відвідала Люблінську міську раду де ознайомилась з особливостями адміністративного устрою краю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь