A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

«Він всього себе присвятив боротьбі за Українську державність і народні права»

Дата: 15.09.2017 13:51
Кількість переглядів: 778

    Сьогодні, 15 вересня, в м. Тлумачі відбулися урочистості з нагоди 145-ї річниці від дня народження видатного українського політичного діяча, посла до Галицького сейму, доктора права, адвоката, державного секретаря внутрішніх справ ЗУНР, Івана Макуха. У заході взяли участь секретар міської ради Ігор Денькович, заступник міського голови з гуманітарних питань Ігор Мандар, представники районної ради та райдержадміністрації, установ, організацій, навчальних закладів міста, учнівської та студентської молоді, громада та гості міста. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять видатному діячу, після представники влади поклали квіти до пам’ятника Івану Макуху та меморіальної дошки на будинку міської ради, отці-декани (УАПЦ) та (УГКЦ) відправили поминальну панахиду.

     З вітальним словом до присутніх звернувся секретар міської ради Ігор Денькович, який висловив переконання, що діяльність Івана Макуха є вагомим внеском у справу збереження національної пам’яті, відновлення імен осіб, які поклали свої життя на вівтар боротьби за українську державність. Також перед присутніми виступив історик-краєзнавець Михайло Дземан, який розповів біографію Івана Макуха.

     «Він народився на Львівщині, але довший час жив і працював у Тлумачі. На будинку Івана Макуха, де знаходиться Тлумацька міська рада ОТГ, встановлено меморіальну дошку, є вулиця його імені та пам’ятник, який відкрито 4 грудня 2012 року. Міська рада заснувала премію ім. Івана Макуха з історії, краєзнавства та права, був дуже відомою і авторитетною фігурою першої половини ХХ століття у Західній Україні, проявив себе як державотворець, ставши секретарем праці й будови, а потім міністром внутрішніх справ ЗУНРу. Протягом усього життя Іван Макух був палким захисником політичних, громадянських і культурно-освітніх прав українського народу», - сказав п. Дземан.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь