A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У м. Києві відбувся Форум місцевого самоврядування

Дата: 10.11.2017 14:16
Кількість переглядів: 839

У м. Києві відбувся Форум місцевого самоврядування

 

8-9 листопада у м. Києві відбувся Форум місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування сфери житлово-комунального господарства, земельних ресурсів та комунального майна, місцевих фінансів та економічного розвитку. Захід проводила Асоціація міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

У Форумі взяли участь міські, сільські та селищні голови, їх заступники, народні депутати України, фахівці галузевих міністерств, представники експертного середовища.

Від Тлумацької міської ОТГ були делеговані начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Ярослав Пукас та начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та сільського господарства Василь Гузій

Роботу Форуму відкрили представник Голови Асоціації міст України у Верховній Раді, народний депутат України Оксана Продан та Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

В рамках форуму було спільно визначино  подальші завдання реформування усіх галузей в контексті децентралізації. За результатами Форуму були напрацьовані звернення до органів державної влади.

Важливо, що цей Форум, в якому взяли участь представники органів місцевого самоврядування, відбувся напередодні розгляду в парламенті проекту Державного бюджету Україна на 2018 рік. Адже у цьому документі мають бути закладені фінансові можливості для виконання повноважень органами місцевого самоврядування.

Окрім того, в рамках робочої поїздки, В. Гузієм було відвідано Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України де відбулася зустріч з питань перерозподілу коштів інфраструктурної субвенції, економія яких виникла у зв’язку із застосуванням ЗУ «Про публічні закупівлі» та щодо конкурсного відбору проектів будівництва спортивних майданчиків з штучним покриттям на території Тлумацької ОТГ (до Мінрегіону було подано три проекти на будівництво майданчиків), в рамках бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України" відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 714 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів із штучним покриттям у регіонах України». Є позитивні зрушення та напрацювання.

Також 09 листопада В. Гузієм було подано черговий проект на можливість отримання фінансової підтримки для розвитку та вдосконалення окремих аспектів життя різних груп населення. Проект подано до Посольства Японії в Україні на участь у конкурсі в рамках грантової допомоги по проектах людської безпеки програми «КУСАНОНЕ», що впроваджується Урядом Японії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь