A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В селах Тлумацької ОТГ пройшли урочистості з нагоди 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Захисника України та Дня Українського козацтва

Дата: 18.10.2017 14:34
Кількість переглядів: 874

             14-15 жовтня в селах, які ввійшли до Тлумацької об’єднаної територіальної громади, пройшли святкові концерти, урочистості та панахиди біля Могили воїнам з нагоди 75-ї річниці УПА, Дня захисника України та Дня українського козацтва.

            Так у  с. Бортники після Богослужіння, на Покрови, у Народному домі  зібралась громада села на святкові урочистості та концертну програму з нагоди відзначення 75 років УПА  та вшанування героїв-повстанців. У програмі святкового концерту «Герої УПА – Ви наша слава і пам’ять…» звучали повстанські пісні у виконанні  фольклорного колективу «Калина» та вокального колективу «Берегиня». До сліз зворушила присутніх літературно-драматична  композиція «Не розчешеш, більше,  мамцю, русою косу мою…» у постановці учасників драматичного колективу Народного дому. У концертній програмі звучала поезія  у виконанні хлопців і дівчат про подвиги героїв УПА, які поставили своє життя на вівтар України…                                                    На завершення, з  розповіддю про героїчні часи УПА зі спогадів свого батька Григорія Шкромиди, виступила перед присутніми  сільський бібліотекар Наталія Громадюк .

          У народному історико-краєзнавчому музеї с. Бортники відбулась літературно-музична композиція «Ти вічна в їх жертві, Україно, а вони вічні в тобі…», яку провели директор музею Іван Карп’як та голова «Просвіти»  Оксана Трак.

          В селах Вікняни, Колінці, Королівка, Прибилів, Тарасівка пройшли урочистості та панахиди біля Могил воїнів УПА. У с. Братишів пройшла концертна програма та відправа біля Могили. На заходах були присутні в.о. старост, священнослужителі та жителі сіл.

          В клубі с. Остриня 13 жовтня проведено тематичний вечір «Невмируща слава – слава героям, захисникам України», у неділю, 15 жовтня відбулася панахида за загиблими за волю України.

          У с. Надорожна під час святкування 75-ї річниці УПА пройшло вшанування пам’яті героя-земляка Андрія Фігурного, який загинув у зоні АТО.

          В рамках святкування Ювілейною відзнакою Івано-Франківської обласної ради «75 років Української Повстанської Армії» нагороджено жительку с. Гринівці Григоришин Марію Михайлівну та жительку с. Прибилів Атаманюк Марію Михайлівну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь