A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ВІДДІЛ СТАТИСТИКИ В ТЛУМАЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ

Дата: 12.05.2017 14:58
Кількість переглядів: 877

Фото без опису

Прес-випуски

Турбота про здоров’я населення є не тільки особистою справою кожної людини зокрема, але й одним із основних обов’язків держави, оскільки воно є невід’ємною умовою соціального благополуччя, успішного економічного зростання, збільшення тривалості активного життя. Питаннями збереження здоров’я людей у глобальному масштабі займається Всесвітня організація охорони здоров’я, яка, зокрема, започаткувала проведення Всесвітнього дня здоров’я з метою популяризації здорового способу життя.

Головним управлінням статистики наприкінці минулого року проведено щорічне вибіркове опитування серед домогосподарств області, які беруть участь в обстеженні умов їхнього життя, з метою вивчення думки населення Івано-Франківщини щодо стану здоров’я, отримання інформації про рівень його захворюваності та доступності необхідних медичних послуг.

Результати даного дослідження, розповсюджені на всі домогосподарства області, свідчать, що у 2016 році 55,2% жителів Прикарпаття оцінили стан свого здоров’я як добрий, 30,4% – як задовільний та 14,4% – як поганий. В Україні таких осіб 49,1%, 40,5% та 10,4% відповідно. Серед регіонів країни найвища частка жителів, які оцінили стан свого здоров’я як добрий, у Львівській, Чернівецькій, Київській та Тернопільській (66,5–60%) областях, а частка населення із поганим самопочуттям є найвищою у Чернігівській та Донецькій (15,7–15,3%) областях. У країнах Європейського Союзу найздоровішими вважають себе мешканці Кіпру, Швеції, Нідерландів, Бельгії, Греції, Іспанії, Данії, Мальти, Люксембургу та Фінляндії (79,6–69,6%). Найбільш незадоволені станом свого здоров’я жителі Португалії, Литви, Латвії, Угорщини, Естонії та Польщі (18,3–14,5%).

За результатами опитування, майже 90% наших краян повідомили, що упродовж 2016 року хворіли. З них майже кожна п’ята особа відчула вплив перенесених захворювань на повсякденну працездатність, а 41,2% – на життєву активність, тобто можливість займатися фізичною працею, вести активний спосіб життя.

Переважно за медичною допомогою мешканці області зверталися до поліклініки (93,1%), кожна двадцята особа – до сімейного лікаря в поліклініці. Стоматолога у державній медичній установі відвідали 51,3% опитаних, у приватній установі – 13,4%. Послугами швидкої медичної допомоги скористався кожен двадцятий прикарпатець.

Основною причиною останнього візиту до лікаря у 72,5% випадків була названа хвороба або проблеми зі здоров’ям, у 26,2% – проходження профілактичного огляду, решта – у зв’язку з нещасним випадком або травмою.

Про наявність хронічних захворювань або проблем зі здоров’ям повідомили 38,2% жителів області. Найпоширенішими хворобами вже традиційно були названі гіпертонія та серцеві захворювання – відповідно 44,4% та 43,4% осіб, які мають хронічні захворювання. Кожна десята особа хворіє на артроз або артрит (у тому числі ревматоїдний), кожна дванадцята – остеохондроз, кожна чотирнадцята – виразку шлунку або дванадцятипалої кишки, кожна п’ятнадцята – на хронічний бронхіт або емфізему легенів, кожна шістнадцята – на захворювання печінки або жовчного міхура.

За останній рік в кожній сім’ї області хоча б один із її членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя. Проте для майже половини (48,2%) з них отримання послуг з охорони здоров’я виявилось проблемним, в основному, з причини високої їх вартості.

 

В.о.начальника                                                                   Ю.О.Макар

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ

 

 

Заробітна плата штатних працівників

та стан її виплати у лютому 2017 року

 

Головне управління статистики інформує. Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у лютому 2017р. становив 5292 грн, що  у 1,7 раза більше від законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати (3200 грн). За розміром номінальної заробітної плати штатних працівників область посіла 13 місце серед регіонів України.

Найвищий рівень заробітної плати у лютому 2017р. спостерігався в добувній промисловості та розробленні кар’єрів, в сфері наукових досліджень та розробок, на виробництві електричного устатковання, де заробітки працівників перевищили середній показник по області у 1,6–1,8 раза. Найнижчий розмір заробітної плати зафіксовано у сфері поштової та кур’єрської діяльності (48,6%  середнього показника по області).

Заробітна плата у лютому 2017р. порівняно з січнем 2017р. збільшилась на 1,4%, а відносно лютого 2016р. – на 45,6%.

Індекс реальної заробітної плати у лютому 2017р. по відношенню до січня 2017р. становив 99,9%, до лютого 2016р. – 126,6%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області на 1 березня 2017р. становила 5,3 млн.грн, що складає 0,5% фонду оплати праці, нарахованого за лютий 2017р., та 0,3% суми заборгованості по державі. Упродовж лютого 2017р. заборгованість збільшилась на 293,2 тис.грн, або на 5,8%.

У структурі загальної суми заборгованості 92,8% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 2,4% – на економічно активні підприємства,   4,8% – на економічно неактивні.

Основна частина суми боргу із виплати заробітної плати припадає  на підприємства промисловості (83,5% від загальної суми заборгованості) та будівельні організації (9,3%).

 

Начальник                                                            О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ

   

 

Стан виплати заробітної плати на

підприємствах, в установах, організаціях

міст і районів області на 1 березня 2017 року

 

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 березня 2017р. заборгованість із виплати заробітної плати становила 5,3 млн.грн, що складає 0,5% фонду оплати праці, нарахованого за лютий 2017р.

Порівняно з 1 лютого 2017р. борг із виплати заробітної плати збільшився на 293,2 тис.грн, або на 5,8%. Збільшення заборгованості спостерігалось у м.Івано-Франківську (на 3,1%) та Тлумацькому районі (на 26,5%). Виникла  заборгованість у  Рожнятівському районі (130,1 тис.грн). У містах Калуші та Коломиї заборгованість із виплати заробітної плати залишилась на рівні 1 лютого 2017р.

Основна сума боргу утворена на підприємствах обласного центру  (5,1 млн.грн, або 95%), на Рожнятівський район припадає 2,4% боргу,  м.Калуш – 1,4%, Тлумацький район – 1%, м.Коломию – 0,2%. На підприємствах решти міст і районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 2,4% суми боргу. Весь борг економічно активних підприємств утворений у Рожнятівському районі і складає 100% у структурі боргу по району.

У містах Калуші та Коломиї, Тлумацькому районі вся сума заборгованості з виплати заробітної плати, а у м.Івано-Франківську 95% суми боргу, утворено на підприємствах щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Вся сума боргу економічно неактивних підприємств (254,7 тис.грн) утворена у м.Івано-Франківську (5% у структурі боргу по місту).

 

Начальник                                                       О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ      

 

 

Стан виплати заробітної плати

на підприємствах, в установах,

організаціях м.Івано-Франківська

станом на 1 березня 2017 року

 

         Головне управління статистики інформує. Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій м.Івано-Франківська на 1 березня 2017р. становила 5,1 млн.грн, що складає 95% від загальної суми боргу по області.

Порівняно з 1 лютого 2017р. сума боргу збільшилась на 152,2 тис.грн, або на 3,1%.

Найбільше заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (85,2% від загальної суми) та будівництва (9,8%).

У структурі загальної суми заборгованості 95% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта – на економічно неактивні підприємства.

 

Начальник                                                 О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ

 

Роздрібна торгівля області

у січні–березні 2017 року

             

Головне управління статистики інформує. Через роздрібну торгову мережу підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб–підприємців  області, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні–березні 2017 року населенню реалізовано товарів на 3,7 млрд.грн. Індекс  обсягу  обороту  роздрібної  торгівлі  у  порівнянних цінах до січня–березня попереднього року (враховуючи індекс споживчих цін) становив 104,1% (по Україні – 103,1%). За цим показником Івано-Франківщина посіла дванадцяте місце серед регіонів України.

У розрахунку на одну особу населення у січні–березні поточного року у середньому за місяць реалізовано товарів у роздріб на 891,1 грн.

Через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) продано товарів на 2,2 млрд.грн, що у порівнянних цінах на 3,7% більше обсягу січня–березня попереднього року.

 

Начальник                                                                             О. Бліннікова

© При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Надходження  продукції  тваринництва

на  переробні  підприємства 

області у січні–березні  2017 року

Головне управління статистики інформує. У січні–березні 2017р. на переробні підприємства області надійшло 4,2 тис.т сільськогосподарських тварин (у живій масі), що на 31,8% менше, ніж у січні–березні 2016р., та 6,5 тис.т молока сирого всіх видів (на 15,3% більше). У загальній масі надходження сільськогосподарських тварин на переробку на свині припадає 56%, птицю – 25,4%, велику рогату худобу – 18,5%, вівці – 0,1%.

Обсяги закупівлі сільськогосподарських тварин (у живій масі) переробними підприємствами порівняно з січнем–березнем 2016р. збільшились на 4,8% і  склали 3,1 тис.т (73,2% загального надходження), молока сирого  – на 20,2% (5,9 тис.т, 90,5%). Частка підприємств у масі закуплених сільськогосподарських тварин переробними підприємствами у січні–березні 2017р. становила 98,3%, молока – 54,7%  (у відповідному періоді попереднього року – 99,1% та  54,1% відповідно).

Середні ціни, за якими переробні підприємства закуповували сільськогосподарських тварин, у січні–березні 2017р. становили 26557,2 грн за т, молоко – 6090,4 грн за т проти 21976,3 грн та 4206,6 грн за т відповідно у січні–березні 2016р.

Переробними підприємствами у січні–березні 2017р. використано для переробки 1,1 тис.т власно вирощених тварин (у січні–березні 2016р. – 3,2 тис.т) та 0,6 тис.т власно виробленого молока  (0,7 тис.т).

 

Начальник                                                                                      О.Бліннікова

             

 

 

Про надання субсидій населенню

у січні–березні 2017 року  

Головне управління статистики інформує. У січні–березні поточного року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 36,7 тис. домогосподарств області (на 21,7% більше, ніж у відповідному періоді 2016р.), з них 35,3% – звернулись вперше. Майже чверть усіх звернень (23,3%), припадає на м.Івано-Франківськ. Серед міст та районів області найбільше звернень надійшло від домогосподарств Косівського та Коломийського районів (відповідно 17,7% та 8% від загальної їх кількості по області), найменше – від домогосподарств міст Болехова та Яремче (0,5% та 0,7% відповідно), Рогатинського, Надвірнянського та Долинського районів (1,7% – 2%).

Упродовж січня–березня поточного року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 66,5 тис. домогосподарств, враховуючи розглянуті звернення, які надійшли наприкінці минулого року (на 1,4% більше, ніж у цей час торік), з них у міських поселеннях – 27,6 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 38,9 тис.

Частка домогосподарств, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становила 53,7% від загальної загальної кількості домогосподарств області. Із усієї кількості домогосподарств, які отримали субсидії у березні поточного року, 18,7% – це домогосподарства м.Івано-Франківська, 9% – Тисменицького, 7,1% Надвірнянського та 6,9% Коломийського районів; найменша їх частка – у містах Яремче, Болехові та Бурштині (0,7%, 1%, та 1,2% відповідно).

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні–березні поточного  року,  становила  126,7 млн.грн  (у  відповідному  періоді  торік – 108,9 млн.грн),  з  неї  у  міських  поселеннях – 43,7 млн.грн,  у  сільській місцевості – 83 млн.грн. Із загальної суми відшкодувань, призначених домогосподарствам області протягом січня–березня поточного року більше половини (53,7%) припадає на м. Івано-Франківськ, Коломийський, Надвірнянський, Косівський, Долинський райони.

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у розрахунку на одне домогосподарство у березні 2017р. становив 1717,9 грн проти 1427,2 грн у березні попереднього року. Найвищим цей показник був у Тисменицькому районі – понад 3,2 тис. грн. Значно вищим від середньообласного показника він був у Надвірнянському, Коломийському, Рогатинському, Калуському, Снятинському, Галицькому, Рожнятівському (в межах 2000 грн – 2400 грн) районах. Нижчим – у містах Калуші, Івано-Франківську та Коломиї, Тлумацькому, Косівському і Долинському районах. Менше однієї тисячі гривень середній розмір призначеної субсидії у містах Болехові, Яремче та Бурштині.

Упродовж трьох місяців 2017р. 3,8 тис. домогосподарств (третині із числа тих, які звернулися) призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу та пічного побутового палива. Найбільше таких господарств знаходиться у Рожнятівському (32,9%) та Косівському (30,6%) районах; в межах 4–6% – у Коломийському, Долинському,  Богородчанському районах.

Загальна сума субсидій готівкою, призначених домогосподарствам за січень–березень поточного року на відшкодування витрат для придбання скрапленого  газу  та  пічного  побутового  палива,  становила  7,8 млн.грн,  з неї 7,7 млн.грн – для домогосподарств сільської місцевості. Понад дві третини (68,4%) загальної суми призначених коштів припадає на домогосподарства Косівського, Рожнятівського, Надвірнянського районів; менше ніж по одному відсотку – у мвстах Бурштині та Болехові.

Середній розмір призначеної субсидії готівкою у розрахунку на одне домогосподарство у березні 2017 р. становив 1901,7 грн проти 1324,8 грн у березні  торік.  Найвищим  цей  показник  був  у  домогосподарств  Долинського (понад   6,8 тис. грн)    району;    найнижчим  –  у   Рожнятівському   (близько   1 тис. грн), Надвірнянському районах та у місті Болехові (понад 1,3 тис.грн); понад 3 тис.грн склав середній розмір субсидій даного виду для домогосподарств Калуського, Богородчанського та Рогатинського районів.

 

Начальник                                                                             О. Бліннікова                               

© При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

    

 

Про виконання будівельних робіт

підприємствами міст і районів

 Івано-Франківської області

 у січні-березні 2017 року

 

Головне управління статистики інформує. У січні–березні 2017р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 233,1  млн.грн. Індекс будівельної продукції порівняно з  січнем–березнем 2016р. становив 104%.

Значні обсяги будівництва забезпечили підприємства обласного центру –76,1% загального обсягу. Cеред районів та міст обласного значення найбільші обсяги будівництва виконали будівельники Калуського району (11,9%) та м.Калуша (4,6%). Питома вага Тисменицького, Тлумацького та Долинського районів становила 1,1–1,2%, Коломийського – 0,7%, Богородчанського, Снятинського, Косівського, Рожнятівського, Надвірнянського районів – 0,2–0,5%, міст Бурштина і Коломиї – по 0,5%.

Зростання обсягів будівництва досягли підприємства Снятинського (на 42,9%), Коломийського (на 43,4%), Косівського і Тисменицького (в 1,5 раза), Калуського (у 2,8 раза) районів, міст Івано-Франківська (на 6,4%) та Калуша (на 39,5%).

Водночас, значне скорочення обсягів будівельних робіт спостерігалось у Тлумацькому (у 4,8 раза), Долинському (у 4,5 раза), Богородчанському (у 3,2 раза), Надвірнянському (на 44,1%), Рожнятівському (на 19,1%) районах. Також не досягнуто рівня січня–березня 2016р. підприємствами міст Коломиї (на 28,7%) і Бурштина (на 21,3%).

Переважаючою була частка робіт з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення, які виконували будівельники міст Коломиї (79,8%), Івано-Франківська (76,5%) та Калуша (54,9%), Калуського (99,1%), Тлумацького (71,4%),  Долинського (63,1%), Косівського і Тисменицького (по 60,4%), Снятинського (54,1%) районів. 

 Обсяги робіт з капітального ремонту переважали на підприємствах Рожнятівського (100%), Надвірнянського (81,2%) та Богородчанського (50,9%) районів, з поточного – м.Бурштина та Коломийського району (93,1% та 76% відповідно).

  

Начальник                                                                                О. Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Використання палива

підприємствами та організаціями області

у  березні 2017 року

Головне управління статистики інформує. У березні 2017р. підприємствами і організаціями області використано 86,8 млн.м3 газу природного, 377,9 тис.т кам’яного вугілля, 6,2 тис.т палива дизельного, 0,9 тис.т бензину моторного, по 0,1 тис.т нафти сирої, включаючи газовий конденсат, та  пропану і бутану скраплених. 

У порівнянні з  березнем 2016р. збільшилося споживання  нафти  сирої, включаючи газовий конденсат (на 37,7%) та палива дизельного (на 8,9%).  Водночас, споживання вугілля кам’яного зменшилось на 23,2%, газу природного – на 16,1%, бензину  моторного – на  3,7%.

 Через  мережу  АЗС за  березень 2017р.  населенню  реалізовано 4,1 тис.т палива дизельного, що на 17,4% менше, ніж за березень 2016р., 3,5 тис.т бензину моторного (на 13,9% менше) та 1,3 тис.т пропану і бутану  скраплених  (на  20,1%  більше). 

Станом на 1 квітня 2017р. у споживачів та постачальників області  запаси  кам’яного вугілля становили 329,4 тис.т, нафти сирої, включаючи газовий конденсат, – 20,5 тис.т, мазутів топкових важких – 7,7 тис.т, палива дизельного – 5,9 тис.т,  бензину моторного – 0,5 тис.т. У порівнянні з показниками на відповідну дату минулого року запаси нафти сирої, включаючи  газовий  конденсат,  збільшилися  на  16,3%, вугілля      кам’яного – на 10,8%, палива дизельного – на 6,4%.  Водночас, запаси  мазутів  топкових  важких зменшилися  на  41,7%,  бензину  моторного  – на 33,7%.

 

Начальник                                                                     О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

Кількість та структура суб’єктів

 економіки області

на 1 квітня 2017 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 квітня 2017р. в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) по Івано-Франківській області налічувалось 25934 юридичні особи та 1396 суб’єктів економіки без статусу юридичної особи.

В середньому по області на тисячу осіб наявного населення припадає 19 юридичних осіб. Середнє значення по області цей показник перевищує у містах Івано-Франківську (44 юридичні особи), Коломиї (28), Калуші (20) та Рогатинському районі (24).

Найпоширенішими організаційними формами суб’єктів економіки області серед юридичних осіб були товариства з обмеженою            відповідальністю – 7566 (29,2% від загальної кількості юридичних осіб), приватні підприємства – 4704 (18,1%), органи влади, організації (установи, заклади) – 3384 (13%), громадські організації – 2484 (9,6%), профспілки, об’єднання профспілок – 1337 (5,2%), релігійні організації – 1237 (4,8%), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – 684 (2,6%) та фермерські господарства – 648 (2,5%).

         У порівнянні з аналогічною датою минулого року кількість юридичних осіб зросла на 1342 одиниці (на 5,5%), у тому числі кількість об'єднаннь співвласників багатоквартирного будинку зросла на 37,1%, профспілок, об'єднань профспілок – 35,2%, товариств з обмеженою відповідальністю – 10,1%, громадських організацій –  7,1%.

       

 Начальник                                                                    О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Про промислове виробництво

 в м.Івано-Франківську

у січні–березні 2017 року

Головне управління статистики інформує. За січень–березень 2017р. в обласному центрі підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року збільшено добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей на 31%.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск м’яса великої рогатої худоби замороженого, виробів кондитерських цукрових, борошна на 33–38%, виробів здобних – на 13%. Випуск м’яса свиней замороженого, шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, кормів готових для тварин, що утримують на фермах зменшено на 67–73%, печива солодкого і вафель, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, плавленого сиру, соусів і продуктів для приготування соусів – на 1–27%.

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–березні 2017р. вироблено жакетів та блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих на рівні січня–березня минулого року. Водночас, на третину зменшено випуск пальт та плащів, жіночих та дівчачих.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва брусків, планок та фриз для паркетного або дерев’яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід у 1,8 раза, шпону, листів для фанери клеєної – на 4%, виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини – на 3%. При цьому зменшено випуск конвертів та листівок поштових, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої на 15–32%, журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, швидкозшивачів, формулярів і бланків, виробів канцелярських інших, з паперу чи картону, – на 7%, вікон та їх рам, дверей балконних та їх рам, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, – на 3%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–березні 2017р. проти відповідного періоду попереднього року зменшено виробництво шампунів на 62%, засобів мийних та засобів для чищення – на 13%, засобів для гоління, дезодорантів для тіла та антиперспірантів, засобів для  прийняття ванн, засобів парфумних, косметичних та туалетних – на 9%.

Збільшено виробництво основних видів гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції: цегли невогнетривкої керамічної будівельної, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного, посуду столового кухонного, з пластмас на 14–31%. Водночас, зменшено випуск розчинів бетонних, готових для використання на 14%.

У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів збільшено виробництво конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі на 13%.

У машинобудуванні збільшено виробництво приладів для контролю інших фізичних характеристик у 2,6 раза, верстатів для оброблення деревини – на 1,1% при зменшенні випуску термостатів, маностатів (стабілізаторів тиску) на 0,5%.

 

Начальник                                                                                    О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

Про промислове виробництво

в Івано-Франківській області

у січніберезні 2017 року

Головне управління статистики інформує. У промисловості області за підсумками січня–березня 2017р. індекс промислової продукції становив 102,5% (в Україні – 99,3%), що відповідає 11 місцю серед регіонів держави. У березні порівняно з лютим п.р. промислове виробництво в області збільшилось на 4,7%, відносно березня 2016р. – зменшилось на 3,8%.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні–березні 2017р. одержано приріст промислової продукції на 4,5%, на що вплинуло збільшення обсягів у добуванні сирої нафти та природного газу на 4,2%, інших корисних копалин та розробленні кар’єрів – на 16,3%.

У переробній промисловості індекс промислової продукції у січні–березні п.р. проти січня–березня 2016р. становив 98,8%. Зменшення випуску продукції одержано у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 35%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 8,7%, у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 5,6%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 2,4%. Поряд із цим збільшено випуск продукції у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, на 32,3%, машинобудуванні – на 28%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 8%.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс промислової продукції проти січня–березня 2016р. склав 104,2%. Електроенергії вироблено 2629,7 млн.кВт·год, що на 7% більше, ніж у січні–березні минулого року.

 

Начальник                                                                             О.Бліннікова

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь