A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У ПОШУКАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРТНЕРСТВА

Дата: 18.06.2018 09:48
Кількість переглядів: 1445

Фото без опису

 

            У рамках навчального візиту та завдяки проекту «Нові об’єднані громади – як успішно управляти місцевим розвитком» з 11 по 15 червня делегація Тлумацької ОТГ у складі міського голови Романа Круховського та його заступника Ігоря Мандара відвідала гміни Люблінського воєводства що у Польщі. Проект був реалізований завдяки співпраці з Фундацією менеджерських ініціатив та профінансований у рамках програми Польської Співпраці для Розвитку Міністерства Закордонних Справ Речі Посполитої.

         Загалом для участі у проекті були відібрані 8 громад з усієї України, в тому числі і наша. Метою даної зустрічі стало вивчення специфіки польських органів місцевого самоврядування та пошук міст-партнерів для можливості написання європейських грандів. Кураторами зустрічі стали Павел Прокоп - Голова Правління Фундації Менеджерських Ініціатив та консультант – Богдан Юрчук.

          В процесі співпраці українці могли познайомитись із роботою п’ятьох гмін: Конопніца (Мірослав Жидек – війт гміни Конопніца, Анна Ольшак – заступник війта гміни Конопніца) з темою «Бюджет одиниці місцевого самоврядування – доходи, витрати, майно гміни. Елементи партиципації у формуванні бюджету і управління гміною», Госцєрадув (Ярослав Черв – Керуючий справами гміни) на тему «Представлення рішень у сфері енергетичних інновацій, що використовуються у самоврядуванні», Адамув (Славомір Скварек – війт гміни Адамув) з темою «Рішення у сфері соціальних послуг. Сучасний підхід до управління закладами освіти і культури. Підходи у сфері функціонування закладів первинної медичної допомоги і соціального захисту», Белжиц (Ришард Гура – міський голова Белжиц) на тему «Надання комунальних послуг (водопроводи, каналізація, утилізація відходів, комунальні цвинтарі); функціонування суб’єктів комунального господарства; презентація проектів реалізованих гміною у сфері екології і охорони довкілля», де можна було ознайомитись із роботою сміттєпереробного підприємства, що функціонує у Белжицах на основі договору 15 гмін та гміни Яблонної (Марчін Пастушак– заступник війта гміни Яблонна) з темою «Використання туристичного потенціалу і природничих переваг до будування бренду гміни; залучення доходів від туризму, розробка туристичних пропозицій і пошук фінансових ресурсів на розвиток туризму».

        Підіб’є підсумки  першого етапу проекту для нашої громади візит польських колег до Тлумацької міської ОТГ восени поточного року.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь