A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тарасовими стежками

Дата: 07.03.2018 15:45
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

 

     У середу, 07 березня, аматори народного мистецтва Тлумацької ОТГ взяли участь у святкуванні 204-річчя Тараса Шевченка «Твої слова, Тарасе, пророчі повсякчас», яке відбулося у Тлумацькому народному домі.

У рамках заходу, голова Тлумацької міської ради ОТГ Роман Круховський вручив грамоти та Кобзарі переможцям конкурсу-огляду читців Тлумацької ОТГ.

Приємно здивувала і зворушила всіх глядачів композицію «Думи мої», у виконанні фольклорного колективу «Розмай» клубу с. Гринівці (керівник          В. Гринюк). У залі лунали пісні у виконанні народного аматорського хору «Відродження» Тлумацького народного дому (керівник І. Миринда), тріо викладачів Тлумацької музичної школи у складі Т. Кривко,   Т. Слободян та    С. Козак.

Переможці огляду-конкурсу читців імені Тараса Шевченка І. Романюк,   Р. Ковбас та А. Водославська прочитали твори, з якими вони перемогли на конкурсі.

Завершила захід пісня «Йду до Тараса» у виконанні методиста Тлумацького народного дому Д. Пилипонька.

Задля вшанування пам’яті Тараса Шевченка, цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців  Публічна бібліотека Тлумацької ОТГ організувала розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Не вмирає душа наша, не вмирає воля…».

Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса  Григоровича, його спадок  як  письменника, художника, мислителя і борця за волю України, а також різноманітні видання, присвячені цій визначній особистості, що стала національним символом українства.

  Серед видань, представлених на експозиції, вдячний читач зможе перегорнути сторінки безсмертного «Кобзаря» (різних років видання), «Повне зібрання творів» (у 12 томах), «Усі твори в одному томі», збірників поезій та поем, твори про нелегку долю поета та його творчість.

Книжкова виставка призначена допомогти відвідувачам глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь