A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Виставка картин та зустріч із Заслуженим художником України Яремою Оленюком

Дата: 25.08.2021 15:02
Кількість переглядів: 1642

Фото без опису24 серпня 2021 року в читальному залі Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради відбулась виставка картин та зустріч із Заслуженим художником України, членом Національної спілки художників України, краєзнавцем, педагогом Яремою Оленюком «Розкрилля творчого дару». Тлумачани і гості міста мали змогу переглянути полотна майстра.

Провідною темою художника є створений ним великий цикл графічних і живописних творів про героя Карпат Олексу Довбуша та його побратимів, ілюстрації до творів Т.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки, М.Підгірянки, В.Стефаника та ін.

Також на виставці були представлені картини Ярослави Оленюк, дружини Яреми Оленюка, яка зображує різнобарвні квіти. Квіти – це те, над чим можна працювати все життя, і ця тема ніколи не вичерпається. І вона, мабуть, ніколи не буде до кінця розкритою.

Виставку відвідали та поспілкувались із заслуженим художником України міський голова Ігор Петрук, заступник міського голови Василь Гнатюк, депутати Івано-Франківської обласної ради Андрій Яворський та Любомир Слободян.

Для довідки: Народився Ярема Оленюк 4 жовтня 1940 року в мальовничому селі Смерків Тлумацького району. Від батька успадкував золоті руки. А мама передала йому дар бачити красу в навколишньому світі. Від Бога дістав талант відчувати красу і відкривати очі на неї іншим. Середню освіту Ярема Васильович здобув в Нижнівській школі. Закінчив заочний народний університет мистецтв у Москві, а пізніше Український поліграфічний інститут ім. І.Федорова у Львові за спеціальністю графіка. Два роки вчителював у рідній Нижнівській школі, а з 1964-го і до 1994 року працював вчителем образотворчого мистецтва та креслення в Ланчинській школі Надвірнянського району. Член Національної спілки художників України з 1999 року. Заслужений художник України з 2019 року. Проживає в селищі Ланчин Надвірнянського району.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь