A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Суспільно корисні роботи – спільними зусиллями наближаємо перемогу!

Дата: 10.03.2023 14:45
Кількість переглядів: 477

Одним із напрямків співпраці Івано-Франківської обласної служби зайнятості з територіальними громадами та роботодавцями є організація суспільно корисних робіт.

Суспільно корисні роботи – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану. Основна мета організації та проведення таких робіт – це задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань та сил цивільного захисту у зв’язку з військовою агресією з боку російської федерації проти України, забезпечення функціонування економіки та системи забезпечення життєдіяльності, в тому числі соціально незахищених верств населення.

До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні та інші незайняті особи, зокрема внутрішньо переміщені, а також працівники функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств, за домовленістю з керівниками.

У разі участі в суспільно корисних роботах оплата праці безробітним особам здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір. Оплата праці не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні складає 6700 грн, що є більшою за середню виплату допомоги по безробіттю.

У березні 2023 року на Івано-Франківщині вперше організовано суспільно корисні роботи, до яких залучено 16 безробітних осіб, що перебувають на обліку в Косівській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Безробітні працюватимуть на комунальному підприємстві «Центр надання соціальних послуг Яблунівської селищної ради» та у відділі соціальної роботи Рожнівської сільської ради.

Основним видом тимчасової зайнятості є надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам середовища.

Працівники служби зайнятості області і надалі продовжуватимуть співпрацю з місцевими органами влади щодо залучення до суспільно корисних робіт ще більшої кількості працездатних осіб з числа безробітних, що перебувають на обліку в службі зайнятості, адже організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки країни.

Якщо у вас виникають будь-які питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні телефони та адреси за посиланням https://ifr.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-ivano-frankivskoyi-oblasnoyi).

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь