A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 24.11.2017 08:31
Кількість переглядів: 745

           В останню суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодомору, штучно організованого радянською владою. Голодомор в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу. У пік голоду в Україні щохвилини вмирало 17 людей, 1 тисяча – кожну години, майже 25 тисяч – щодня. Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував, як зброю масового знищення населення.

         Понад 7 мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети – ослаблення та винищення волелюбного українського селянства – соціальної основи нації.

        Голодомор в Україні спричинив глибокі наслідки. І саме тому ми повинні повною мірою врахувати всі ці наслідки і добитися істини та правди, а також виявити його причини. «Машина радянського керівництва» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними .Українські люди, які не знали слова геноцид, стали його жертвами, "власною страшною долею шлють нам пересторогу крізь плин віків".

         Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об'єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії.Та ще й живі люди, котрі пам’ятають голодомор і можуть розповісти про нього. Ще зберігається шанс засвоїти урок історії не за підручниками, а через безпосередній контакт із живими свідками. Але з кожним днем події голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного і трагічного значення.
        Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не тільки для мільйонів загиблих, а, і задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.


       25 листопада 2017 року о 16:00 год. відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, о 16:01 - стартує Всеукраїнська акція «Засвіти свічку ». Українці запалять свічки в пам'ять про вбитих геноцидом співвітчизників біля місць пам'яті Голодомору і у вікнах своїх будинків, підприємств та організацій по всій Україні та світу.

     Запрошуємо усіх мешканців громади долучитися до вшанування пам’яті жертв Голодомору та

запалити свічку пам’яті  в своєму вікні !

 

Вічна пам’ять і спокій всім загиблим у роки голодного лихоліття!

 

Тлумацька міська рада ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь