A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про встановлення туристичного збору на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

УКРАЇНА

Тлумацька міська рада

об’єднаної територіальної громади

Тлумацького району Івано-Франківської області

Рішення

двадцять другої сесії Тлумацької міської ради

сьомого скликання

 

Від 26 червня 2018 року

№ 656-22/2018                                                                                    м. Тлумач

 

Про встановлення туристичного збору на

території Тлумацької міської об’єднаної

територіальної громади Тлумацького

 району Івано-Франківської області

 

Відповідно до статті 7, пункту 10.3 статті 10, пункту 12.3 статті 12, статті 268 Податкового кодексу України, пункту 24 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Тлумацька міська рада

вирішила:

1. Встановити на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області туристичний збір.

2. Затвердити Положення про порядок обчислення та сплати туристичного збору на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області згідно з додатком.       

3. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Тлумацької міської ради.

4. Рішення Тлумацької міської ради від 16.02.2017 року № 98-3/2017 «Про встановлення розмірів місцевих податків і зборів на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області та затвердження ставок земельного податку для населення на 2017 рік» визнати таким, що втратило чинність.

5. Рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови А.Радовця постійну комісію міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій (П.Радовець).

 

 

Міський голова

Р. Круховський

 

 

 

Додаток

до рішення Тлумацької міської ради

від 26.06.2018р. №656-22/2018

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок обчислення та сплати туристичного збору на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

 

    1. Загальні положення
    1. Положення про порядок обчислення та сплати туристичного збору (далі у тексті – Положення) визначає правові засади його справляння у відповідності до Податкового кодексу України.
    2. Туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.
    3. Терміни, наведені у цьому Положенні вживаються у значеннях, визначених у Податковому кодексі України.
    4. Норми цього Положення є обов’язковими для дотримання фізичними та юридичними особами, які платниками туристичного збору, та контролюючими органами.
    1. Платники збору
    1. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.
    2. Платниками збору не можуть бути особи, які:

а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області;

б) особи, які прибули у відрядження;

в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);

г) ветерани війни;

ґ) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; д) діти віком до 18 років;

е) особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я;

є) дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.

    1. База справляння збору
    1. Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях, визначених пунктом 5.1. цього Положення, за вирахуванням податку на додану вартість.
    2. До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду.
    1. Ставка збору

4.1. Ставка встановлюється у розмірі 0,5 відсотка до бази справляння збору, визначеної пунктом 3.1. цього Положення.

    1. Податкові агенти
    1. Справляння туристичного збору здійснюється:

а) адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються Тлумацькою міською радою справляти збір на умовах укладеного договору.

    1. Особливості справляння та порядок сплати збору
    1. Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання..
    2. Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору у контролюючому органі за місцезнаходженням підрозділу згідно з вимогами статті 63 Податкового кодексу України.
    3. Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, до бюджету Тлумацької міської ради за місцезнаходженням податкових агентів.
    4. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
    1. Контроль та відповідальність за порушення податкового законодавства
    1. Контроль за дотриманням вимог податкового законодавства України щодо справляння туристичного збору на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області здійснюють відповідні контролюючі органи.
    2. За порушення податкового та іншого законодавства України при обчисленні та сплаті туристичного збору податкові агенти несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України.

 

Міський голова  

                  Р.Круховський

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь