A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Надвірній тлумацький «Acsios» колядував з Ніною Матвієнко

Дата: 14.02.2018 09:02
Кількість переглядів: 1183

 Фото без опису  

 

    В неділю, 11 лютого,  у Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Діви Марії м. Надвірна, відбувся VІІ фестиваль коляд «На Рождество…» під гаслом «Всяке дихання нехай хвалить Господа!». Серед запрошених – народний аматорський хоровий колектив «Acsios» Тлумацького народного дому.

    Цьогорічний фестиваль став одним із найчисельніших, як повідомляють у прес-службі Надвірнянської міської ради, участь у ньому взяли десять колективів та солісти. Об’єднані спільною метою  фестивалю, Різдво прославляли надвірнянські колядники, серед яких хор «Вервиця», хор «Фіміам», хор «Феліціо», чоловічий октет Прокатедрального Собору Пресвятої Діви Марії, Заслужена артистка України Ольга Молодій та її донька Марічка, а також запрошені виконавці, зокрема хор «Аскольд» з Києва, Оксана Савчук, струнний ансамбль «Quattro Corde» та родинний гурт «Савка бенд» з Івано-Франківська, хор «Аксіос» з Тлумача, фольклорний гурт «Гвізд» та «Гвоздецькі газди» з села Гвізд. Особливим подарунком для усіх присутніх була натхненна коляда Народної артистки України, Героя України, лауреата різноманітних всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів Ніни Матвієнко. Усім учасникам фестивалю вручили пам’ятні подяки та сувеніри.

    Фестиваль «На рождество…» проходить щорічно, починаючи з 2011 року, але тлумачани мали честь виступати на ньому вперше. «Ми були вражені масштабністю фестивалю, - ділиться Наталія Михайленко, керівник хору «Acsios», - коли нас запрошували, ми ще не знали, що співатимемо на одній сцені із мистецькою елітою не лише області, а й України. Організація була на найвищому рівні: починаючи з того, що величезний собор був повністю заповнений слухацькою аудиторією, добре продуманого освітлення та високої якості озвучення, закінчуючи тим, що організатори зуміли подарувати колективам-виконавцям нагоду поспілкуватись в неформальній обстановці. Хочеться подякувати організаторам фестивалю та відділу культури Тлумацької ОТГ за реалізовану можливість стати частиною цієї атмосферної, піднесеної різдвяної казки. І звісно нашому колективу - за те, що, судячи з численних позитивних відгуків, ми гідно представили наше місто Тлумач на фестивалі такого високого гатунку».
    Виступ хору «Acsios» та інших колективів на фестивалі в Надвірній можна переглянути на відеохостингу Youtube. Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=oAO7mybIn4Y&feature=youtu.be



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь