A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про розвиток місцевого самоврядування в контексті реформ дискутували в Івано-Франківську

Дата: 30.11.2017 10:07
Кількість переглядів: 837

Фото без опису

        28 листопада 2017 року відбулося засідання Івано-Франківської регіональної платформи на тему «Розвиток місцевого самоврядування в контексті реформ. Особливості формування бюджету на 2018 рік». Захід проведено у рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

       Тлумацьку громаду в даному заході представляли  міський голова Роман Круховський та заступник міського голови з гуманітарних питань Ігор Мандар. Також. учасниками засідання були міські, селищні та сільські голови, очільники ОТГ, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Юрій Соловей, представники обласної ради та облдержадміністрації.

        Виконавчий директор ІФ РВ АМУ Юрій Стефанчук у вітальному слові наголосив, що від того як розвиватиметься місцеве самоврядування в частині делегованих повноважень, залежатиме життя у тому чи іншому населеному пункті. Реформа децентралізації загалом дає позитивну динаміку росту фінансово-економічної привабливості сіл, селищ і міст. «Усі секторальні реформи, які впроваджують у країні, неможливо втілити в життя без самодостатнього місцевого самоврядування. Процес децентралізації передбачає делегування повноважень держави на місця. Тому потрібно будувати нову співпрацю на державному та обласному рівні із громадами», - підкреслив Юрій Стефанчук.

        Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернув увагу, що держава дедалі більше делегує повноважень громадам, проте вони не повною мірою підкріплені грошима.

         Народний депутат Юрій Соловей підтримав ініціативи Асоціації Міст України щодо децентралізації. Влада має докласти максимум зусиль, щоб пришвидшити найефективнішу реформу держави – децентралізацію, переконаний народний депутат. «Розвиток громад неможливий без законодавчих змін з приводу додаткового фінансування та пріоритетності розгляду важливих питань щодо їхнього функціонування», – вважає Юрій Соловей. Тому, передусім, ці питання має розглянути парламент на найближчій сесії. Народний депутат підтримує ініціативу, з якою до нього звернулись представники АМУ щодо необхідності внесення змін у низку законодавчих актів та докладе максимум зусиль для імплементації відповідних норм в українському законодавстві.

         Про добровільне приєднання територіальних громад до міст обласного значення розповіла регіональний консультант з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марія Баран.

        Також у заході взяв участь аналітик Асоціації міст України Ігор Онищук, який розповів про напрацювання АМУ щодо наповнення місцевих бюджетів і пропозицій до Державного бюджету на 2018 рік.

Сподіваємося, що всі напрацювання будуть втілені у життя.

Відділ організаційної і кадрової роботи та документообігу виконавчого комітету                                                                                          Тлумацької міської ради ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь