A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГЕРОЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 22.01.2018 08:29
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

  Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Цими днями минає чотири роки від подій, які назвали «Кривавими Водохрещами» або ж протистоянням в м. Київ. Саме тоді, 22 січня, зранку на Майдані пролилася перша кров. Під час штурму снайпер застрелив мешканця Дніпропетровська вірменина Сергія Нігояна. Згодом стало відомо про ще одного вбитого – білоруса Михайла Жизневського. Також у лікарні помер хлопець, якого «беркутівці» скинули з колонади біля стадіону в ніч з 20 на 21 січня. 22 січня у лісосмузі поблизу Борисполя знайшли мертвим викраденого і замордованого невідомими львів’янина Юрія Вербицького.

  Вони стали першими з Небесної сотні, хто поліг на Грушевського, пожертвувавши собою заради тих, хто відстоював на Майдані  гідність майбутнього кожного українця.

Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці події назавжди переписали сторінки історії України. Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга.


СЛАВА УКРАЇНІ!    СЛАВА ГЕРОЯМ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь