A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Делегація з м. Тлумача взяла участь у відкритті меморіальної дошки на вшанування І.Макуха.

Дата: 17.11.2017 13:34
Кількість переглядів: 875

     16.11.2017 року, делегація з м. Тлумача, в складі керуючого справами виконавчого комітету Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади  І.Одуда, районних краєзнавців Р.Рибчина, П.Боднарчука, П.Сулими та М. Дземана відвідала с. Верхній Дорожів, Дрогобицького району, де в рамках урочистих заходів з нагоди 99-ї річниці Західно-Української Народної Республіки на будівлі місцевої школи відкрили та посвятили меморіальну таблицю на вшанування адвоката, громадсько-політичний діяча, Міністра внутрішніх справ ЗУНР Івана Макуха, який народився у 1872 році в селі Дорожів тодішнього Самбірського повіту, але більшу частину свого життя провів у Товмачі (Тлумач) де і працював адвокатом, відстоюючи інтереси селян та української інтелігенції та був обраний від Товмацького повіту послом до Галицького сейму.

       Урочистості пройшли з ініціативи Тлумацької об’єднаної громади громади. В м.Тлумачі й була виготовлена меморіальна таблиця.

         Меморіальну дошку посвятили Дорожівські священики. Від Тлумацької делегації слово мав краєзнавець Михайло Дземан, автор книги “Іван Макух, адвокат із Товмача – міністр ЗУНР». Примірник своєї книжки він подарував Дорожівській школі.

        За світлу пам'ять про видатну людину, на Батьківщині якої відбувався даний захід, Тлумацькій громаді подякували перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Скоропад, заступник голови районної ради Володимир Стецівка, директор школи Ігор Макух. Представники місцевої влади поклали квіти до меморіальної дошки Іванові Макуху та вручили гостям пам'ятні подарунки від Дрогобиччини.
         Дорожівські самодіяльні художні колективи виконали українські патріотичні твори.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь