Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

З міжнародним Днем студента !

Дата: 17.11.2017 13:59
Кількість переглядів: 659

Фото без опису

Шановні студенти!

       17 листопада студенти всього світу відзначають своє свято. Ця дата була започаткована ще у 1946 році під час Всесвітнього конгресу студентів, що відбувся в Празі, в пам’ять про розправу над чеськими студентами-патріотами. В знак солідарності зі студентами, які боролись за свободу і демократію в своїй державі, саме 17 листопада весь світ почав відзначати як Міжнародний день студента.
        Саме студентство – одне із найпрогресивніших верств суспільства в усі часи завжди було рушійною силою перетворень. Це їх сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь. Саме студентство першим готове боротися проти неправди та несправедливості, впевнено відстоюючи свої інтереси в суспільстві, про що стверджує наша історія та світова. Довели це і студенти під час Революції Гідності, повставши на захист демократичних цінностей, гідності і свободи людини й громадянина, національних інтересів своєї держави та її європейського вибору.  У перших лавах борців за нашу свободу була молодь. Герої Небесної Сотні, як і Герої Крут, виборюючи право українського народу жити у власній державі, відстоюючи свої переконання, сміливо пішли на вірну смерть за Україну і віддали найцінніше – своє життя.
        Студентам завжди були та є притаманні такі важливі й значимі риси як патріотизм, волелюбність, соціальна активність, оптимізм та палке бажання долучитися до розбудови власної держави. І хоча не завжди буває легко та просто відстояти свою думку, студенти завжди готові тримати в руках той стержень суспільства, який найважче зламати.
         Шановні студенти Тлумаччини! Завжди та повсякчас пам’ятайте: і ваші батьки, і викладачі, і наша громада покладають на Вас великі сподівання. Переконаний, що Ви і надалі будете успішно реалізовувати свої таланти та вміння, оберігати та примножувати  культурні і духовні надбання багатьох поколінь нашого краю.
      Творчо мислити, прагнути пізнавати незвідане і добиватися свого – таким має бути кредо сучасного студента. Будьте впевнені в своїх силах, ефективно використовуйте кожну можливість, яку дарує Вам доля, і не втрачайте дух свободи! Миру Вам, сил, натхнення, віри в краще майбутнє і хай здобуті Вами знання та вміння стануть запорукою ycпiшного майбутнього нашої рідної громади та всієї України!

Міський голова                          Роман Круховський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь