A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В селах Тлумацької ОТГ пройшли урочистості з нагоди 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Захисника України та Дня Українського козацтва

Дата: 18.10.2017 14:34
Кількість переглядів: 876

Фото без опису

             14-15 жовтня в селах, які ввійшли до Тлумацької об’єднаної територіальної громади, пройшли святкові концерти, урочистості та панахиди біля Могили воїнам з нагоди 75-ї річниці УПА, Дня захисника України та Дня українського козацтва.

            Так у  с. Бортники після Богослужіння, на Покрови, у Народному домі  зібралась громада села на святкові урочистості та концертну програму з нагоди відзначення 75 років УПА  та вшанування героїв-повстанців. У програмі святкового концерту «Герої УПА – Ви наша слава і пам’ять…» звучали повстанські пісні у виконанні  фольклорного колективу «Калина» та вокального колективу «Берегиня». До сліз зворушила присутніх літературно-драматична  композиція «Не розчешеш, більше,  мамцю, русою косу мою…» у постановці учасників драматичного колективу Народного дому. У концертній програмі звучала поезія  у виконанні хлопців і дівчат про подвиги героїв УПА, які поставили своє життя на вівтар України…                                                    На завершення, з  розповіддю про героїчні часи УПА зі спогадів свого батька Григорія Шкромиди, виступила перед присутніми  сільський бібліотекар Наталія Громадюк .

          У народному історико-краєзнавчому музеї с. Бортники відбулась літературно-музична композиція «Ти вічна в їх жертві, Україно, а вони вічні в тобі…», яку провели директор музею Іван Карп’як та голова «Просвіти»  Оксана Трак.

          В селах Вікняни, Колінці, Королівка, Прибилів, Тарасівка пройшли урочистості та панахиди біля Могил воїнів УПА. У с. Братишів пройшла концертна програма та відправа біля Могили. На заходах були присутні в.о. старост, священнослужителі та жителі сіл.

          В клубі с. Остриня 13 жовтня проведено тематичний вечір «Невмируща слава – слава героям, захисникам України», у неділю, 15 жовтня відбулася панахида за загиблими за волю України.

          У с. Надорожна під час святкування 75-ї річниці УПА пройшло вшанування пам’яті героя-земляка Андрія Фігурного, який загинув у зоні АТО.

          В рамках святкування Ювілейною відзнакою Івано-Франківської обласної ради «75 років Української Повстанської Армії» нагороджено жительку с. Гринівці Григоришин Марію Михайлівну та жительку с. Прибилів Атаманюк Марію Михайлівну.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь