A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

НАВЧАННЯ КЕРІВНИКІВ БІБЛІОТЕЧНИХ ЗАКЛАДІВ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ

Дата: 01.12.2017 15:03
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

        29 листопада 2017 року у м.Львів відбулася школа менеджера «Бібліотека як документно-інформаційний ресурс місцевої громади» для директорів обласних, районних і міських ЦБС та керівників публічних бібліотек ОТГ, в якій також взяла участь директор Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади Пісак М.Ю.

       Директор Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій розпочала школу менеджера з висвітлення сучасних напрямків державної політики у бібліотечній галузі, важливість співпраці бібліотечних установ з органами місцевого самоврядування, закладами культури та освіти, громадськими організаціями, новоствореними органами об’єднаних територіальних громад з метою збереження, ефективного функціонування бібліотек та надання якісних освітніх, інформаційних, просвітницьких та дозвілевих послуг користувачам.

       Під час проведення школи менеджера були обговорені питання роботи організації бібліотек Івано-Франківщини в умовах ОТГ. Своїм досвідом створення Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради ОТГ та координування її діяльності з Тлумацькою ЦБС поділилася директор Пісак Мар’яна Юріївна. 
       Директори бібліотечних установ області у рамках школи менеджера мали можливість відвідати Центр імені Митрополита Андрея Шептицького (м. Львів) – новітній інформаційно-ресурсний центр та бібліотеку, що розташована на території студмістечка Українського католицького університету. Це перша за часи незалежності будівля, споруджена спеціально для бібліотеки. Проект Центру Шептицького розробила архітектурна фірма Behnisch Architekten. Його вартість склала 5,7 млн доларів. Площа Центру Шептицького становить 6027 м2. 
     Зустрів гостей з Івано-Франківщини директор Центру імені Митрополита Андрея Шептицького Олег Яськів, доктор технічних наук, громадський діяч, один із засновників та співучасників відродження Національної скаутської організації «Пласт» в Україні.
     Ознайомчу екскурсію з центром провів головний бібліотекар пан Ігор, який розповів про діяльність університету і бібліотеки. 
     Перший поверх є своєрідним креативним простором. Він відкритий для усіх відвідувачів, навіть для тих, хто не оформив абонемент і не є студентом чи працівником УКУ. Тут розмістили рецепцію, крамничку з книгами та сувенірами і кафетерій, який обслуговує львівське соціальне підприємство «Горіховий дім», сорок відсотків свого прибутку воно скеровує на допомогу жінкам, що опинились у кризових ситуаціях 
     В холі центру діє мультимедійна виставка Ecce Homo («Се людина»), присвячена митрополиту Андрею Шептицькому. 
     На цокольному поверсі розташований великий конференц-зал на 160 осіб та простір для роботи й читання відвідувачів Центру.
    Другий і третій поверхи ділять бібліотечні приміщення та навчальні аудиторії. Четвертий поверх називають зоною коворкінгу – тут можна знайти зручні місця для читання, навчання за комп’ютером та командної роботи. 
    Бібліотека УКУ – це унікальна книгозбірня, яка нараховує близько 160 тисяч примірників книг, серед них і рідкісні книги та стародруки. В штаті бібліотеки є 12 працівників.
    У відкритому доступі представлений книжковий фонд гуманітарного спрямування різними мовами. Читальні зали обладнані новітньою технікою, комфортабельними меблями, організовані куточки для індивідуальної роботи та читання. Користуватись бібліотекою можуть всі охочі. Для цього варто придбати абонемент. Вартість абонементів: місячний квиток – 100 грн, семестровий – 250 грн, квиток на добу – 15 грн. Студентам та викладачам університету надана можливість брати книги з собою на термін до 10 днів. За необхідності цей термін можна продовжити. Також доступ до фондів бібліотеки мають студенти та науковці інших вищих навчальних закладів. 
    Бібліотека працює щоденно з 9:00 до 22:00.
    Керівники провідних бібліотечних закладів Івано-Франківщини залишилися під великим враженням від знайомства з Центром імені Андрея Шептицького та бібліотекою, якими вони поділяться з працівниками своїх установ.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь