A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В бібліотеках населених пунктів Тлумацької ОТГ пройшли різноманітні акції присвячені Дню пам’яті жертв голодоморів.

Дата: 28.11.2017 15:57
Кількість переглядів: 737

Фото без опису

          Тоді нас міг врятувати хліб.

                                                                                                                           Тепер нас врятує пам`ять.

                                                                                                                             Пам`ятай.

    Пам’ять – ценескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано кривавим і чорним. Найтрагічнішою сторінкою історії нашого народу є голодомор 1932-1933 років. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. І востанні дні листопада весь український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

    Цього року, 25 листопада,  в  бібліотеках населених пунктів Тлумацької ОТГ пройшли різноманітні акції присвячені Дню пам’яті жертв голодоморів, серед них:

       Публічна бібліотекаТлумацької ОТГ  відзначила День пам’яті жертв голодоморів,організувавши виставку-репортаж «Схиліться, свічку запаліть»,  на якій представлено документи та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників В. Барки "Жовтий князь" та У. Самчука "Марія". 

       На вулицях міста бібліотекарі провели акцію «Рік 33-ій у майбутнім – не повторись, не повторись…»даруючи перехожим символічні калачики та булочки, які нагадують про загиблих під час голодомору українців, що залишились без хліба і закликали помолитися за кожну безневинно загублену душу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     

        Користувачі бібліотеки-філії села Вікняни стали учасниками години пам’яті «Голгофа голодної смерті». Бібліотекар Дуда М.М. зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Молоді читачі  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії.

   Післязавершення заходу всіхвилиноюмовчаннявшанували жертв Голодомору і запалили свічкипам’яті та помолилися за душі тих, хто помер у роки Голодомору.

Фото без опису

       Бібліотека с. Колінці провела годину пам’яті «Пам’ять людська не забуде повік». Бібліотекар І. Кулик, за допомогою книг, донесла до присутніх інформацію про те, що Україна в 1932-1933 та 1946-1947 роках пережила страшну трагедію –Голодний Мор, який забрав життя мільйони наших земляків. Голодомор – не історія минувшини, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам’ять… Ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися.

        Зачитала спогади дев’яносто чотирьох річної жительки села М. Кулик про страшні роки голоду в 1947 році.

        Користувачі бібліотеки читали поетичні рядки про страшні роки штучного голоду.

    Приспущені були державні прапори… односельчани взяли участь в акції «Запали свічку пам’яті»… у вікнах світилися вогники свічок … в світлу, добру пам'ять жертв страшних подій.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь