A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТЛУМАЦЬКОЇ ОТГ ДІЛИВСЯ ДОСВІДОМ

Дата: 22.03.2018 17:11
Кількість переглядів: 1331

    

      21 березня в Тлумачі за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe відбувся черговий кущовий семінар «Актуальні проблеми реформування первинної медичної допомоги», організований Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування.

В рамках дискусії з медиками Тлумацького та Городенківського району обговорювались механізми перетворення закладів первинної медичної допомоги та основні напрямки медичної реформи. З усвідомленням переваг та ризиків реформування ПМД учасники брали активну участь в обговоренні.

«Саме у таких дискусіях народжується істина, формуються проблемні питання, які стосуються законодавчого врегулювання, раціонального та ефективного використання фінансових ресурсів для розвитку сільської медицини. І, що найголовніше, працівники системи охорони здоров'я роблять перші кроки до надання ПМД в автономізованому закладі охорони здоров'я з врахуванням нових законодавчих вимог, на новій фінансовій основі, з використанням інформаційних систем та здорової конкуренції», - наголосила радник з муніципальних послуг Івано-Франківського ЦРМС Марія Баран.

        У Тлумачі практичний приклад реформування медичного закладу вже є. У нас уже створений Центр первинної медико-санітарної допомоги з денним стаціонаром. Наразі у ЦПМД Тлумацької ОТГ працює 11 терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів. Про його роботу та практичний досвід, присутнім коротко розповіла Оксана Мельник, головний лікар ЦПМД.

Найбільше медиків цікавили фінансові аспекти впровадження реформи. Окремі моменти щодо можливостей використання коштів капітаційної ставки розповіла експерт з місцевих фінансів ІФ ЦРМС Оксана Швець.

«Капітаційна ставка з 1 липня 2018 року становитиме 370 гривень за одного пацієнта, який уклав Декларацію з лікарем. Ці кошти будуть надходити через Національну службу здоров’я безпосередньо на рахунок закладу первинної медичної допомоги або лікаря-підприємця. Їх можна використати на заробітну плату з нарахуваннями лікаря та медсестри, оплату комунальних послуг, зв’язку, витратні медичні матеріали та ряд інших поточних потреб», - зазначила Оксана Швець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь