A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Участь у колегії відділу освіти Тлумацької міської ОТГ

Дата: 23.03.2018 10:59
Кількість переглядів: 874

Фото без опису

    В умовах підвищення вимог до якості трудового потенціалу зростає потреба у формуванні у молоді системи цінностей, за якої повага до праці, прагнення до об’єктивного, раціонального визначення професійного шляху , кар’єрного росту та вдосконалення стає фундаментом майбутнього молодої людини. І в цьому напрямку питання професійної орієнтації набувають особливого значення. І в першу чергу організацію професійної роботи необхідно проводити з учнівською молоддю з метою формування у неї свідомого професійного вибору та виховання, прагнення бути професійно затребуваними в суспільстві. На цьому етапі одну із  особливих ролей відіграє Державна служба зайнятості.

    З цією метою, 20 березня 2018 року відбулася розширена  колегія відділу освіти Тлумацької міської ОТГ за участі директорів загальноосвітніх шкіл, гімназії, будинку дитячої юнацької творчості та дошкільних навчальних закладів об‘єднаної громади, в якій взяли участь заступник директора-начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Івоно-Франківського обласного центру зайнятості Григорій Горбаль, начальник відділу організації прфорієнтації обласного центру зайнятості Людмила Сірко, директор Тлумацької районної філії обласного центру зайнятості Михайло Богович, фахівець з профорієнтації районної філії Ніна Барчук.

    Проводила колегію начальник відділу освіти Тлумацької міської ОТГ Наталія Мандар. На засіданні колегії виступив директор районної філії Михайло Богович, який зосередив увагу присутніх на проведенні різноманітних масових профорієнтаційних заходів з учнівською молоддю, а саме: презентацій професій, днів відкритих дверей центру зайнятості, презентацій курсів навчання, презентацій навчальних закладів, профорієнтаційних семінарів, ярмарків професій.

    Начальник відділу з профорієнтації обласного центру зайнятості Людмила Сірко акцентувала увагу на затверджені плану спільних заходів з профорієнтаційної роботи служби зайнятості та відділу освіти для учнівської молоді, педагогічних працівників та батьків із залученням соціальних партнерів та роботодавців. Наголосила, що  з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі створена Платформа державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри. Завдяки цій Платформі можна безкоштовно  продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти  свої професійні інтереси. Також є можливість перевірити свої здібності на Платформі із профорієнтації та побудови кар’єри для молоді «Моя кар’єра».

    Заступник директора обласного центру зайнятості Григорій Горбаль відзначив, що на сьогоднішній день «престижність » професій полягає не в тому, яка в тебе на даний час освіта або фах, а в тому чи затребувана твоя професія на ринку праці та чи є можливість кар’єрного росту. На сьогоднішній день в службі зайнятості області знаходяться на обліку велика кількість безробітних громадян з вищою освітою, а роботодавцям в першу чергу, необхідні кваліфіковані робітники. І тому нам, службі зайнятості та освітянським установам, необхідно пропагувати серед учнівської молоді престижність робітничих професій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь