A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 29.03.2018 09:49
Кількість переглядів: 658

 

Увага: у Вінницькій області  встановлено випадок африканської чуми свиней 

Фото без опису

          Головне управління Держпродспоживслужби звертає увагу жителів області на інформацію про випадок африканської чуми свиней, що стався  нещодавно на Вінничині

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області на території мисливських угідь, ПП ТРМГ «Дашівське», Іллінецького району, Вінницької області, встановлено діагноз африканська чума свиней, відповідно звіту про результат лабораторного дослідження від 23.03.2018р. № 002592 п.м./18 Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (виявлено ДНК-вірус АЧС). Для дослідження було відібрано патологічний матеріал від відстріляного дикого кабана.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Н.Романова  51-13-89

 

 

До уваги споживачів:  продукція,  що не відповідає вимогам щодо безпечності !

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що виробники Вірлпул Корпорейшн та Геберіт Інтернешнл АГ відкликають продукцію, яка не відповідає загальній вимозі щодо безпечності

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення про продукцію, яка не відповідає загальній вимозі щодо безпечності продукції від 19.02.2018 року №1768 (електричний чайник Кітчен Ейд, виробник Вірлпул Корпорейшн) та від 06.03.2018 року №1 (унітаз-біде Geberit AguaClean 8000 plus (раніше представлений у продажі під назвою BALENA 8000) виробник Геберіт Інтернешнл АГ).

Про заходи, що вживаються з метою запобігання ризикам, які становить продукція для споживачів (користувачів) детальніше читайте за посиланням.

Н.Романова  51-13-89

 

 

Звертаємо увагу операторів ринку та споживачів на особливості обігу харчових  добавок

Головне управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області звертає особливу увагу споживачів та операторів ринку на потенційний ризик виявлення альфа гліцерилфорилхоліну в харчовій добавці, що експортується зі Сполучених Штатів Америки

Фото без опису

 Як інформує Головне управління, до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 8 лютого 2018 року № 2018.0329 та від 27 лютого 2018 року № 2018.0329-fup4 стосовно виявлення альфа гліцерилфорилхоліну в харчовій добавці Animal PM30 portion, що експортується зі Сполучених Штатів Америки (виробництваUniversal Nutrition) до окремих держав-членів ЄС, і в тому числі до України.

В контексті даних повідомлень наголошуємо: відповідно до частини першої статті 30 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі – Закон) дозволяється використання лише тих харчових добавок, що включені до Державного реєстру харчових добавок.

Частиною другою статті 30 Закону визначено, що частиною Державного реєстру харчових добавок є харчові добавки, які визнані Європейським Союзом такими, що є безпечними для споживання людиною.

Враховуючи вищезазначене Держпродспоживслужба закликає до неухильного виконання вимог статті 30 Закону в частині обігу харчових добавок, в тому числі альфа гліцерилхолфорилхоліну, з метою недопущення на митну територію України небезпечних харчових продуктів.

Перелік харчових добавок визначено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23 липня 1996 року № 222 "Про затвердження Санітарних правил і норм по застосуванню харчових добавок», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 16 грудня 1996 р. за № 715/1740, а також додатком 1 Регламенту (ЄС) від 16 грудня 2008 року  № 1333/2008 «Про харчові добавки».

Н.Романова  51-13-89

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь