A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 02.04.2018 15:00
Кількість переглядів: 604

 

В квітні 2018 року на Івано-Франківщині запрацюють

консультаційні центри Держпродспоживслужби

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує громадськість про завершення циклу семінарів-навчань з актуальних питань дотримання законодавства про захист прав споживачів.

Фото без опису

Заходи проводились для  спеціалістів районних (міських) управлінь (відділів) Держпродспоживслужби, представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій.

В ході навчань  було підвищено рівень професійних знань у сфері захисту прав споживачів працівників Держпродспоживслужби на місцях та запроваджено механізм взаємодії управління захисту споживачів Головного управління з його територіальними підрозділами.

Основні методичні матеріали було систематизовано у вигляді друкованих інформаційних  посібників у сфері захисту прав споживачів, державного ринкового нагляду, контролю за дотриманням антитютюнового законодавства, контролю за рекламою, здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства щодо порядку формування, встановлення та застосування цін.

Таким чином, з квітня 2018 року консультаційні центри на базі територіальних підрозділів Головного управління  готові до надання допомоги споживачам в  кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування.

Тут споживачам порадять як діяти у випадку придбання неякісного товару чи отримання неякісної послуги, розтлумачать права та обов’язки відповідно до ситуації,  допоможуть написати і приймуть звернення чи скаргу, а за наявності підстав – ініціюють проведення позапланової перевірки суб’єкта господарювання.

Адреси  районних (міських) управлінь (відділів) можна знайти за посиланням.

 

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 

 

 

До відома споживачів дитячої іграшки

Фото без описуФото без опису

За результатами перевірки управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області прийнято рішення про припинення суб’єктом господарювання реалізації (продажу) дитячих іграшок – “Іграшка дитяча машинка” та “Іграшка дитяча машинка “Жук”.

Фото без опису

Зазначена продукція за результатами лабораторних досліджень не відповідає вимогам нормативних документів, а саме: відсутня попереджувальна інформація та інструкції щодо використання ДСТУ ЕN № 71-16:2015. Значення показника по НД «Попереджувальна інформація та інструкція щодо використання»  - іграшки, які не призначені для дітей віком до 36-ти місяців і можуть бути небезпечні  для  них, повинні  мати зареєстрований напис .

 

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 

 

 

На Рожнятівщині  та Коломийщині  встановлено випадки сказу

                          Фото без опису

За результатами Івано-Франківської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, в кінці березня на Прикарпатті встановлено одразу два випадки сказу -  сказ лисиці та сказ кроля.

 

Сказ лисиці зафіксовано  в мисливських угіддях Суходільського лісництва, Рожнятівського району (звіт про результати дослідження патматеріалу від 23.03.2018 року № 000493 п.м./18); сказ кроля, який належав громадянину с. Рунгури, Коломийського району, -  підтверджено відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 30.03.2018р. № 000614 п.м./18.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Рожнятівський та Коломийський районних держадміністраціях, рішенням яких затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено мисливські угіддя Суходільського лісництва, Рожнятівського району та с. Рунгури, Коломийського району неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження. В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Н.Романова  (0342) 51-13-89 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь