A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Боротьба з іксодовими кліщами

Дата: 17.04.2018 16:20
Кількість переглядів: 816

Початок сезону відпочинку у паркових зонах та скверах, біля лісових масивів, озер, ставків та інших водойм, а також відвідування лісу та робота на присадибних ділянках пов’язані з ризиком захворювання людей на хворобу Лайма.

Хвороба Лайма – найпоширеніше природно-осередкове інфекційне захворювання з групи кров’яних інфекцій, що спричиняється мікроорганізмами роду Borrelia.

Джерелом та резервуаром збудника інфекції у природних осередках, а водночас і годувальниками кліщів, є близько 200 видів ссавців, серед яких провідна роль належить мишовидним гризунам. Основними переносниками збудника хвороби Лайма є іксодові кліщі. Інфікування людини відбувається при укусі інфікованим кліщем. Інкубаційний період триває від 3 до 35 діб.

Основною клінічною ознакою хвороби Лайма є наявність на місці укусу кліща еритеми (червона пляма або папула). Також типовими клінічними симптомами є менінгополіневрит, менінгіт, енцефаліт; периміокардит, кардіоміопатія; артрит (артралгія), міозит (міалгія); гепатит. Усі перехворілі підлягають диспансерному спостереженню протягом 2 років.

Зараження бореліями також можливе при споживанні сирого козячого молока та інших молочних продуктів без термічної обробки; при втиранні в шкіру роздавленого кліща.

Найчастіше кліщі прикріпляються до одягу людини, коли вона торкається гілок дерев, кущів, або сидить на траві. Кліщі присмоктуються до тіла людей не лише під час перебування на природі, але й через деякий час після відвідування зеленої зони, залишившись на одязі чи речах. Крім того, вони можуть заноситись до житла людини з букетами квітів, собаками та іншими тваринами.

У зв’язку з цим, інформуємо, що на території міста Івано-Франківська та Івано-Франківської області з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення утворено та діє Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОФІЛАКТИЧНА ДЕЗІНФЕКЦІЯ, ДЕЗІНСЕКЦІЯ, ДЕРАТИЗАЦІЯ», яке надає усі види послуг з проведення профілактичної дезінфекції, дезінсекції (знищення комах, які можуть бути або є переносниками небезпечних інфекцій: кліщів, комарів, тарганів, вошей, бліх, клопів тощо) та дератизації (знищення гризунів: щурів, мишей, полівок тощо, які є або можуть бути переносниками небезпечних інфекційних захворювань).

Вказані послуги надаються з використанням сучасного обладнання, фізичних і хімічних засобів обробки об’єктів довкілля та отрут, сертифікованих у встановленому законодавством порядку.

ТзОВ «ПРОФІЛАКТИЧНА ДЕЗІНФЕКЦІЯ, ДЕЗІНСЕКЦІЯ, ДЕРАТИЗАЦІЯ» отримало ліцензію Міністерства охорони здоров'я України на медичну практику (№1009 від 29 вересня 2016 року).

Детальну інформацію про діяльність Товариства, види та вартість послуг, а також консультації з питань проведення профілактичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації можна отримати на веб-сайті Товариства за посиланням: profdezinf.if.ua, а також за телефонами: 0502671102; 0987532292.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь