A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 17.05.2018 13:25
Кількість переглядів: 680

Фото без опису

 

До Міжнародного дня музеїв   

Фото без опису    

За даними Головного управління статистики, на Івано-Франківщині на кінець 2017 року функціонувало 26 самостійних музеїв, що мають статус юридичних осіб, та включають 15 філій і 47 відділів та секторів. Із загальної кількості музеїв 2 мають статус національного, 4 – обласного, 17 – районного (міського) значення. Крім того, в області діяло 206 музеїв, створених у складі підприємств, установ, організацій та навчальних закладів Прикарпаття.

На кінець року самостійні музеї займали 96 будівель загальною площею музейної території 2,7 млн.м2.

Основні фонди музеїв нараховували 268,3 тис. експонатів, з яких    267,1 тис. занесені до державної частини Музейного фонду України, в тому числі 14,5 тис. – до Державного реєстру національного культурного надбання. Науково-допоміжний фонд музеїв склав 96,3 тис. експонатів. Минулого року основні фонди музеїв області поповнилися на 4,8 тис. предметів, які пройшли наукову інвентаризацію, відреставровано 520 одиниць предметів основного фонду музеїв.

Упродовж 2017 року експонувалося 45,7 тис. предметів основного фонду (17% від загальної кількості експонатів), що на 7,3% більше, ніж у попередньому році, з них на виставках у музеях – 14,9 тис. одиниць, поза музеями – 1,9 тис. одиниць.

У 2017 році музеї області відвідали 470,6 тис. осіб або 18,1 тис. осіб в середньому на один музей (у 2016 році – відповідно 493,5 тис. та 19 тис.). Крім того, музеї, створені у складі підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, відвідало 134,8 тис. осіб.

Усіма   самостійними  музеями  проведено  9,8 тис. екскурсій  для  198,8 тис. відвідувачів, з яких дві третини (131,8 тис.) – учні, слухачі та студенти.

Персонал музеїв склав 437 штатних працівників, у тому числі   196 наукових співробітників та екскурсоводів, з яких 145 – з вищою спеціальною освітою. На громадських засадах до роботи залучалися ще 133 фахівці. Працівниками музеїв у 2017 році організовано 653 виставки, підготовлено 783 наукові видання, розроблено 531 тематико-експозиційний план. З метою патріотичного виховання, розвитку краєзнавства на базі музеїв працюють клуби, гуртки, фольклорно-етнографічні колективи.

Подвижницька праця і творчий пошук працівників музейної сфери сприяють формуванню та розширенню світогляду людей та заслуговують на суспільну повагу і всебічну підтримку.

Довідково: Щорічно 18 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. Щиро вітаємо працівників музеїв з професійним святом! Бажаємо здоров'я, вдалих пошуків та цікавих знахідок.

© При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 

 

Кадровий потенціал органів державної статистики області                           

За роки незалежності України створено принципово нову статистичну систему, адаптовану до міжнародних правових норм і стандартів, яка спрямована на забезпечення користувачів усіх рівнів всебічною та об’єктивною статистичною інформацією щодо економічної, соціальної, демографічної та екологічної ситуації в державі та її регіонах.

Для працівників органів державної статистики основними орієнтирами є професіоналізм, нейтральність і неупередженість, налагодження партнерських взаємовідносин з респондентами, орієнтація на задоволення потреб користувачів. Так, упродовж 2017 року за результатами проведення державних статистичних спостережень працівниками Головного управління статистики в області було підготовлено 705 статистичних бюлетенів, 50 статистичних збірників, 209 експрес-випусків, 40 економічних доповідей та статистичних оглядів,  інформацію в яких представлено як по області загалом, так і в розрізі районів та міст обласного значення. У засобах масової інформації протягом року оприлюднено  понад 9 тис. публікацій з різних актуальних питань, що є найвищим показником серед регіональних управлінь статистики держави.

Запорукою якісного виконання завдань, які стоять перед органами державної статистики, зокрема підготовки якісних статистичних продуктів, в першу чергу, є високий фаховий рівень працівників системи. Слід зазначити, що підготовка кваліфікованих фахівців статистики була і залишається пріоритетним напрямком діяльності системи державної статистики. Зараз в Головному управлінні статистики працює понад 200 фахівців, з яких три чверті – державні службовці.

Слід зазначити, що система державної статистики є стабільною. Майже 70%  фахівців Головного управління статистики працюють в системі понад 10 років, з них 40% мають стаж роботи понад 20 років; вищу освіту ступеня магістра мають 157 осіб (93% загальної кількості державних службовців), 33 держслужбовці мають дві та більше вищих освіти.

Навчальним закладом, який готує професійних статистиків є Національна академія статистики, обліку та аудиту – державний вищий навчальний заклад економічного спрямування ІV рівня акредитації, що входить у десятку провідних економічних вищих навчальних закладів країни.

Враховуючи потребу органів державної статистики у кваліфікованих фахівцях із профільною (статистичною) освітою, Національна академія статистики, обліку та аудиту розпочне набір на 2018/19 навчальний рік на  денну форму навчання за спеціальністю "Економіка" (спеціалізація "Прикладна статистика та аналітика") для здобуття освітнього ступеня бакалавр на умовах державного замовлення, тобто за бюджетні кошти.

 Академія здійснює підготовку фахівців за спеціальностями «Економіка», «Облік і оподаткування»,  «Фінанси, банківська справа і страхування», «Менеджмент» за ступенями вищої освіти бакалавр та магістр за денною, заочною та дистанційною формами навчання.

Академія підтримує плідні освітянські, наукові та культурні зв’язки з провідними профільними вищими навчальними закладами Європи, зокрема запроваджено взаємообмін студентами з провідними профільними вищими навчальними закладами Франції та Польщі.

Про початок прийому документів, правила прийому до Академії, умови вступу та навчання можна дізнатися на сайті Національної академії статистики, обліку та аудиту  www.nasoa.edu.ua.

Бути професіоналом – означає зростати. Успішний розвиток будь-якої галузі, системи, держави в цілому в значній мірі залежить від якісного рівня кадрового потенціалу та збереження цінного фахового досвіду.

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь