A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 24.05.2018 13:13
Кількість переглядів: 996

Щодо випадків АЧС в Київській та Тернопільській областях

                                                                                            Фото без опису

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує жителів краю  про випадки африканської чуми свиней, що мали місце на Київщині та Тернопільщині.

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області в траншеї на узбіччі дороги мікрорайону Польок м. Обухова, Київської області знайдений труп домашньої свині.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) (м. Київ) 21.05.2018 встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 005127 п.м./18 від 21.05.2018).

Крім того, відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області, захворювання та загибель свиней було зареєстровано в особистому підсобному господарстві (с. Білокриниця, Зборівський район, Тернопільська область).

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 21.05.2018 було виявлено ДНК вірусу АЧС (звіт про результати дослідження № 000587 п.м./18 від 21.05.2018).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 

 

 

До відома власників домашніх тварин (котів, собак): змінено правила супроводження

домашніх тварин ветеринарно-санітарним паспортом

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу :  наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 серпня 2014 року № 288, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2014 року за № 1202/25979, внесені Зміни до Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку, зокрема в частині визначення єдиної форми бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину (домашні тварини – коти, собаки).

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

1)  клінічний огляд тварини;

2)  наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину» та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління. Розмір плати за їх надання, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 641 та складає 51 грн. 29 коп.

Видача ветеринарно-санітарного паспорта невстановленого зразка установами не уповноваженими на їх видачу була підставою для численних запитів інших контролюючих служб, які призводять до проведення відповідних розслідувань.

Звертаємо увагу, що наразі право надання даної адміністративної послуги мають лише державні установи ветеринарної медицини, зокрема державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста, області).

Підстави для відмови у видачі ветеринарно-санітарного паспорту визначені частиною сьомою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» та передбачають:

1) недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством; ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об'єкті);

2) неможливість безпосереднього огляду об'єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду;

3) відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об'єктів; відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.

Наразі Держпродспоживслужбою вживаються заходи щодо припинення видачі ветеринарно-санітарних паспортів для домашніх тварин не встановленої форми. Проводиться роз’яснювальна роботу серед населення.

Просимо доводити зазначену інформацію до осіб, які утримують домашніх тварин, профільних асоціацій.

Для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави з 01.06.2018 до уваги будуть братись лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка, зміст яких розміщено в мережі інтернет, зокрема на сайті Верховній Раді України за посиланням:  http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1381-17/print1487077616812867

Н.Романова  (0342) 51-13-89 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь