A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про встановлення плати за землю на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

Дата: 25.05.2018 09:45
Кількість переглядів: 789

проект

 

УКРАЇНА

Тлумацька міська рада

об’єднаної територіальної громади

Тлумацького району Івано-Франківської області

Рішення

Двадцять другої сесії Тлумацької міської ради сьомого скликання

 

Від             2018 року  №_____                                                                                м. Тлумач    

Про встановлення плати за землю на території

Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади

Тлумацького району Івано-Франківської області

 

Відповідно до статті 7, пункту 10.2 статті 10, пункту 12.3 статті 12, статей 269, 270, 271, 273, 274, 277, 281-289 Податкового кодексу України, пункту 24 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Тлумацька міська рада

ВИРІШИЛА

1. Установити на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області плату за землю.

2. Затвердити Положення про порядок обчислення та сплати плати за землю на         території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області згідно з додатком.

3. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Тлумацької міської ради.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій та земельний відділ Тлумацької міської ради.

5. Рішення Тлумацької міської ради від 16.02.2017 року № 98-3/2017 «Про встановлення розмірів місцевих податків і зборів на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області та затвердження ставок земельного податку для населення на 2017 рік» визнати таким, що втратило чинність.

6. Рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.

 

 

Міський голова

Р.П. Круховський

 

 

 

Додаток

до рішення Тлумацької міської ради

від ______________________ ____

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок обчислення та сплати плати за землю на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

 

  1. Загальні положення
  2. Положення про порядок обчислення та сплати плати за землю (далі – Положення) визначає правові засади справляння плати за землю та її елементи у відповідності до Податкового кодексу України.
  3. Плата за землю входить до складу податку на майно, який належить до місцевих податків.
  4. Терміни, наведені у цьому Положенні, вживаються у значеннях, визначених у Податковому кодексі України.
  5. Норми цього Положення є обов’язковими для дотримання фізичними та юридичними особами – власниками земельних ділянок та землекористувачами, органами виконавчої влади, що реалізовують державну політику у сфері земельних відносин, а також суб‘єктами державної реєстрації прав та державними реєстраторами прав на нерухоме майно.
  6. Плата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
2.Платники земельного податку
  1. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, чиї земельні ділянки розташовані на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області.
  2. Особливості справляння податку суб’єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України.
3.Об‘єкти оподаткування

3.1. Об’єктами оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

4.База оподаткування земельним податком
  1. Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого Податковим кодексом України або площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.
  2. Рішення Тлумацької міської ради щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюється радою до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.
  3. Податок за лісові землі справляється як складова рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у порядку, визначеному Податковим кодексом України.

 

Повна версія документуhttps://rada.info/upload/users_files/04054234/d00c72a48c3e3c5500578fa48e10926a.doc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь