Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про встановлення транспортного податку на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

Дата: 25.05.2018 10:17
Кількість переглядів: 686

проект

 

УКРАЇНА

Тлумацька міська рада

об’єднаної територіальної громади

Тлумацького району Івано-Франківської області

Рішення

Двадцять другої сесії Тлумацької міської ради сьомого скликання

 

Від             2018 року  №_____                                                      м. Тлумач    

 

Про встановлення транспортного податку на території

Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади

Тлумацького району Івано-Франківської області

 

Відповідно до статті 7, пункту 10.2 статті 10, пункту 12.3 статті 12, статті 267 Податкового кодексу України, пункту 24 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Тлумацька міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Встановити на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області транспортний податок.

2. Затвердити Положення про порядок обчислення та сплати транспортного податку на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області згідно з додатком.

3. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Тлумацької міської ради.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій та відділ житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Тлумацької міської ради.

5. Рішення Тлумацької міської ради від 16.02.2017 року № 98-3/2017 «Про встановлення розмірів місцевих податків і зборів на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області та затвердження ставок земельного податку для населення на 2017 рік» визнати таким, що втратило чинність.

6. Рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.

 

 

Міський голова

Р.П. Круховський

 

 

Додаток

до рішення Тлумацької міської ради

від __________________________

 

ПОЛОЖЕННЯ

Фото без описупро порядок обчислення та сплати транспортного податку на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області

  1. Загальні положення
  2. Положення про порядок обчислення та сплати транспортного податку (далі у тексті – Положення) визначає правові засади його справляння та обов’язкові елементи податку у відповідності до Податкового кодексу України.
  3. Транспортний податок входить до складу податку на майно, який належить до місцевих податків.
  4. Терміни, наведені у цьому Положенні вживаються у значеннях, визначених у Податковому кодексі України.
  5. Норми цього Положення є обов’язковими для дотримання фізичними та юридичними особами-платниками транспортного податку, та контролюючими органами.
2.Платники податку

2.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.

3.Об’єкти оподаткування

Фото без опису3.1. Об’єктами оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року1.

4.База оподаткування

4.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до пункту 3.1. цього Положення.

1 Така вартість визначається Міністерством економічного розвитку і торгівлі України за методикою, затвердженою постановою КМУ від 18.02.2016 № 66 (http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA)

 

 

 
  Фото без опису

 

5.Ставка податку та податковий період
  1. Ставка податку становить 25 000 гривень на календарний рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до підпункту 3.1. цього Положення.
  2. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.
6.Порядок обчислення та сплати податку
  1. Обчислення суми податку з об’єкта (об’єктів) оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податкове (податкові) повідомлення-рішення про сплату суми (сум) податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).
  2. Фото без описуПлатники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою.
  3. У відповідності до підпункту 267.7.1. пункту 267.7. статті 267 Податкового кодексу України транспортний податок сплачується за об’єкти оподаткування, які зареєстровані на території Тлумацької міської об’єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області і зараховується до міського бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

 

Повна версія документуhttps://rada.info/upload/users_files/04054234/f4e87b415a02787ac73919d91394ed23.doc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь