A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 13.07.2018 09:59
Кількість переглядів: 615

Фото без опису

Щодо випадку африканської чуми свиней на Рівненщині

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує жителів Прикарпаття про випадок африканської чуми свиней,  що був зафіксований  в Рівненській області.

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області в ПАТ  «Мирогощанський аграрій» (колишній ДП «Мирогощанський іподром») (с. Костянець, Дубенський район, Рівненська область) було зареєстровано захворювання та загибель свиней.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 03.07.2018 було виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 000808 п.м./18 від 03.07.2018).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 

 

 

Фото без опису

До уваги представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання (виробників, імпортерів та розповсюджувачів продукції):  

з метою обговорення питання необхідності додержання вимог законодавства у сфері захисту  прав споживачів та державного ринкового нагляду, а також упередження порушень прав споживачів та недопущення на ринках непродовольчих товарів продукції, яка не відповідає встановленим вимогам чи є фальсифікованою,  з червня до вересня 2018 року управлінням захисту споживачів проводяться круглі столи  на базі райдержадміністрацій та міських рад Івано-Франківщини.

На сьогодні згадані питання обговорено в Богородчанському, Верховинському, Галицькому, Городенківському, Долинському та Калуському районах.

Ознайомитись з графіком проведення круглих столів можна за  посиланням 

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 

 

 

 

 

Фото без опису

Парламентом прийнято Закон, що регламентує загальні засади органічного виробництва

 

  10 липня 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон України № 5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Закон встановлює загальні засади правового регулювання у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Він є важливим для гармонізації національного законодавства з європейськими вимогами у сфері органічного виробництва

Прийняття Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»  сприяє сталому розвитку органічного виробництва в Україні, підвищить конкурентоспроможність органічної продукції та розширить зовнішні ринки для її збуту.

Зазначеним Законом України запроваджується чітка та прозора система реєстрації органів сертифікації, операторів ринку та органічного насіння, визначається механізм державного контролю (нагляду) за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та встановлює їх відповідальність за порушення законодавства у цій сфері. Разом з цим регламентуються процедури сертифікації органічного виробництва й обігу органічної продукції, та встановлюються вимоги до органів сертифікації та їх функції.

Закон набере чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Н.Романова  (0342) 51-13-89 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь