A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ВІДДІЛ СТАТИСТИКИ В ТЛУМАЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ

Дата: 31.07.2018 16:46
Кількість переглядів: 659

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях

м.Івано-Франківська станом на 1 червня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій  м.Івано-Франківська на 1 червня 2018р. становила 17,9 млн.грн, що складає 64,5% від загальної суми боргу по області.

Порівняно з 1 травня 2018р. сума боргу зменшилась на 7,1%.

У структурі загальної суми заборгованості 77,7% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 22,3% – на економічно активні підприємства.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості  (96,8% від загальної суми боргу), будівництва (3%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,2%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях

міст і районів області станом на 1 червня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 червня 2018р. заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 27,8 млн.грн, що складає 1,9% фонду оплати праці, нарахованого за травень 2018р.

Порівняно з 1 травня 2018р. борг із виплати заробітної плати збільшився на 2,9 млн.грн, або на 11,8%. Збільшення заборгованості спостерігалось у Косівському (на 1,9 млн.грн), Рогатинському  (на 1,2 млн.грн), Тисменицькому (на 134,6 тис.грн), Надвірнянському (на 129,1 тис.грн) районах та м.Калуші (на 19,2 тис.грн); виник борг  у Верховинському (в сумі 442,6 тис.грн) та Городенківському (468,1 тис.грн) районах. Водночас у м.Івано-Франківську сума боргу зменшилась  на 1,4 млн.грн.

На підприємства обласного центру припадає 64,5% суми заборгованості із виплати заробітної плати, Тисменицького району –  13,7%, Косівського – 10,1%, Рогатинського – 5,2%, м.Калуша –   2,1%, Городенківського району – 1,7%, Верховинського – 1,6% та Надвірнянського – 1,1%. На підприємствах решти міст і районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Заборгованість за рахунок коштів місцевих бюджетів станом  на 1 червня 2018р. на підприємствах Косівського, Рогатинського, Городенківського та Верховинського районів склала 5,2 млн.грн.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати  в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 36,5% суми боргу, водночас у Верховинському, Городенківському, Косівському та Рогатинському районах цей показник складає 100%, в Надвірнянському районі – 42,4%, м.Івано-Франківську – 22,3%,  Тисменицькому районі – 21,9%.

У м.Калуші вся сума заборгованості з виплати заробітної плати, в Тисменицькому районі – 78,1% суми боргу, у м.Івано-Франківську– 77,7%, Надвірянському районі – 57,6% утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в середньому по області цей показник складає 63,5%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Фінансові результати підприємствсуб'єктів підприємницької діяльності

Тлумацького району у 2017 році

Головне управління статистики інформує. Фінансовий результат до оподаткування (сальдо) підприємств – суб’єктів підприємницької діяльності району  у  2017р.  становив  82 млн.грн  (у  2016р. – 99,2 млн.грн  прибутку). 

Позитивне сальдо фінансового результату до оподаткування сформовано (без урахування зміни підприємствами основного виду економічної діяльності у 201.), в основному, за рахунок рентабельної діяльності  підприємств  сільського,  лісового та рибного господарства (86,2 млн.грн прибутку). З прибутками завершили рік також організації будівництва (2,9 млн.грн), сфери транспорту,  складського  господарства,  поштової  та  кур'єрської  діяльності (563,1 тис.грн), професійної, наукової та технічної діяльності (64,3 тис.грн), операцій з нерухомим майном (14,6 тис.грн).

Разом  з  тим,  у  2017р.  збитково  спрацювали  підприємства  сфери оптової та  роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (6,1 млн.грн збитку), промисловості (1,7 млн.грн), тимчасового розміщування та організації харчування (1 тис.грн).

Прибутковими підприємствами, частка яких у загальній кількості становила 86,1%, отримано 184,2 млн.грн прибутку, який на 94,5% сформовано підприємствами сільського, лісового та рибного господарства.

Частка збиткових підприємств у 2017р. склала 13,9% (у 2016р. – 13,4%); ними допущено збитку на суму 102,2 млн.грн, який на 86% сформовано підприємствами сільського,  лісового та рибного господарства.

Рівень рентабельності операційної діяльності підприємств району склав 8,1%. Найвищий він у підприємств оптової та  роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 80,3%, професійної, наукової та технічної діяльності – 18,8%, сільського, лісового та рибного господарства – 9,2%.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-85; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-DIJALN_PIDPR.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську у січні–квітні 2018 року

 

Головне управління статистики інформує. За січень–квітень 2018р. в обласному центрі підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей, на 18,3%.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск сиру плавленого, виробів здобних, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао, на 16,7–43,1%. Разом з цим зменшено випуск хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, тортів, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних, печива солодкого на 5,6–17,3%, яловичини і телятини заморожених – у 5 разів. На рівні січня–квітня 2017р. вироблено соусів і продуктів для приготування соусів.

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–квітні 2018р. збільшено виробництво пальт та плащів, жіночих та дівчачих, у 3,4 раза. Випуск жакетів, блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих,зменшено у 3,3 раза.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини, у 3 рази, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, конвертів з паперу чи картону, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги, профільованих, незібраних,  з деревини листяних порід, – на 1,5–14,8%. Випуск виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, зменшено відповідно на 11,4% і 7,5%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–квітні 2018р. зменшено випуск шампунів, засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило у 1,7–2,5 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції збільшено виробництво блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва у 2,5 раза, плиток, плит, черепиці та виробів подібних з цементу, бетону або каменю штучного – у 1,6 раза, розчинів бетонних, готових для використання – на 9,4%. Разом з цим зменшено випуск виробів домашнього вжитку та виробів для туалетних кімнат, з пластмас, на 11,3%, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного – на 21,9%, вікон та їх рам, дверей та їх коробок і порогів, з пластмас – у 1,8 раза.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі у 6,1 раза, виробів кованих або штампованих, без подальшої обробки, з металів чорних, – у 1,7 раза.

Серед продукції машинобудування зросло виробництво інструментів й апаратури для автоматичного регулювання і керування, машин пральних, клапанів запірних інших, сталевих на 23,3–53,6%. Водночас зменшено виробництво люстр та інших світильників електричних стельових та настінних у 3,4 раза, машин і апаратів для дугового зварювання металів автоматичних чи напівавтоматичних електричних, обладнань для зважування, газомірів – у 2,1–2,8 раза, апаратури високовольтної та приладів комутаційних інших для кіл електричних на напругу більше 1 кВ, схем інтегральних електронних, верстатів для оброблення деревини, – на 22,4–31,9%.

   Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 

 

 

 

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами міст та районів області у січні–травні 2018 року

 

Головне управління статистики інформує. За січень–травень 2018р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 28,8 млрд.грн, що склало 2,8% її загального обсягу по Україні.

Підприємства міста Калуша забезпечили 28,2% загальнообласного обсягу реалізації, в основному, за рахунок збільшення виробництва хімічної продукції. Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами міст Бурштина (23,4% загальнообласного обсягу), Івано-Франківська (20,5%), а також Тисменицького (7,6%), Долинського (6,2%) та Рожнятівського (4,6%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Надвірнянського району склала 2,9%, Рогатинського – 1,7%, м.Коломиї – 1,2%, Снятинського району – 1,1%, м.Яремче – 0,5%, Богородчанського та Галицького районів – по 0,4%, м.Болехова та Косівського району – по 0,3%, Городенківського, Калуського та Коломийського районів – по 0,2%, Тлумацького – 0,1%, Верховинського району – менше 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 20,9 тис.грн. Вищий, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (433,4 тис.грн), Калуші (121,1 тис.грн), Івано-Франківську (23,1 тис.грн), Тисменицькому (26,5 тис.грн) та Долинському (25,9 тис.грн) районах.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm                          

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Про виконання будівельних робіт підприємствами

міст і районів Івано-Франківської області у січнічервні 2018 року

Головне управління статистики інформує. У січні–червні 2018р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму1261,1   млн.грн. Індекс будівельної продукції порівняно з січнем–червнем 2017р. становив 141,5%.

Значні обсяги будівництва забезпечили підприємства обласного центру –81,5% загальнообласного обсягу. Cеред районів та міст обласного значення найбільшою є питома вага Калуського району (4,2%) та міст Калуша (3%) і Бурштина (2%).

Зростання обсягів будівництва у порівнянні з відповідним періодом 2017р. досягли підприємства Надвірнянського (у 2,8 раза),Тлумацького (на 18,6%), Косівського (на 12,5%), Галицького (на 7,1%), Городенківського  (на 3,7%) Богородчанського (на 1,8%) районів та містІвано-Франківська (у 1,6 раза) і Бурштина (на 15,4%). Водночас, скорочення обсягів будівельних робіт відбулось у містах Коломиї (на 36,5%) і Калуші (на 2,2%), Тисменицькому (у 1,8 раза), Долинському (у 1,7 раза), Коломийському  (на 37,6%), Рожнятівському (на 29%), Калуському (на 27,6%), Снятинському (на 11,6%) та  Рогатинському (на 7,3%) районах.  

Частка робіт з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення переважала в обсягах, що виконували будівельники  Долинського (52,3%), Косівського (59,2%), Галицького (62,2%), Коломийського (64,3%), Снятинського (80,1%), Калуського (87%), Тлумацького (89,1%), Верховинського (95,8%), Рожнятівського (98,9%) районів, міст Бурштина (75,5%) та Болехова (90,9%); з капітального ремонту – Надвірнянського (92,4%), Городенківського (95,2%) районів, міст Івано-Франківська (54,5%) та Коломиї (61,6%); з поточного ремонту – міста Калуша (59,4%),  Рогатинського (48%), Богородчанського (47,3%) та Тисменицького (39,8%) районів.

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-BUD.htm                           

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ

М.ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА СІЧЕНЬ–ТРАВЕНЬ 2018 РОКУ

(за даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області)

Короткий огляд

 

Населення

Станом на 1 травня 2018р. у м.Івано-Франківську та селах, підпорядкованих міськраді, за оцінкою, проживало 257,9 тис. осіб, у томучислі в обласному центрі – 235,4 тис., у сільській місцевості – 22,5 тис. Упродовж січня–квітня 2018р. чисельність населення збільшилась на 398 осіб. Такі зміни відбулись за рахунок міграційного приросту (на 426 осіб) та природного скорочення (на 28 осіб).

Кількість живонароджених у січні–квітні 2018р. порівняно з аналогічним періодом 2017 року не змінилась і становила 773 особи, померлих – зменшилась з 820 осіб до 801 особи.

 

Зайнятість та безробіття

Кількість безробітних, зареєстрованих державною службою зайнятості, на кінець травня 2018р. становила 1481 особу проти 1488 осіб на кінець квітня 2018р. Із загальної кількості безробітних 63,7% становили жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, у травні 2018р. становила 1326 осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2873,1 грн, що складає 77,2% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у травні 2018р. порівняно з квітнем 2018р. збільшилась на 7,5% і на кінець місяця становила 1654 одиниці.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець травня 2018р. становило 1 особу.

 

Заробітна плата

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях (включаючи підприємства-банкрути та економічно  неактивні  підприємства) упродовж  травня  2018р. зменшилась на 1,4 млн.грн, або на 7,1% і на 1 червня 2018р. склала 17,9 млн.грн, або 64,5%  від загальної суми боргу по області.

На підприємства-банкрути припадає 77,7% загальної суми боргу, на економічно активні підприємства – 22,3%.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (96,8% від загальної суми боргу), будівництва (3%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,2%).

 

Соціальний захист

У січні–травні 2018р. призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 3,8 тис. домогосподарств, з них 3,4 тис. – домогосподарства обласного центру.

Сума призначених субсидій у січні–травні 2018р. становила 4 млн.грн, з неї 3,3 млн.грн – для домогосподарств м.Івано-Франківська.

Середній розмір призначеної субсидії у розрахунку на одне домогосподарство у травні 2018р. становив 925 грн (у квітні 2018р. – 1245,3 грн).

Роздрібна торгівля

Роздрібний товарооборот підприємств (юридичних осіб), основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні–березні 2018р. склав 1564,8 млн.грн, що у порівнянних цінах на 4,5% більше рівня відповідного періоду попереднього року.

Промисловість

У січні–травні 2018р. промисловими підприємствами міста реалізовано продукції (товарів, послуг) на 5906,1 млн.грн. Частка міста у загальнообласному обсязі реалізації промислової продукції склала 20,5%.

У структурі реалізованої продукції за основними промисловими групами 62,9% займала енергія, 23,6% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 8,2% – інвестиційні товари, 5,3% – товари проміжного споживання.

 

Будівництво

У січні–травні 2018р. підприємствами обласного центру виконано будівельних робіт на суму 604 млн.грн, або 77,5% загальнообласного обсягу. Індекс будівельної продукції у січні–травні 2018р. порівняно з аналогічним періодом 2017р. становив 128,3%.

 

Транспорт

Автомобiльним транспортом підприємств та фізичних осіб-підприємців міста у січні–травні 2018р. замовникам доставлено 662,3 тис.т вантажiв та виконано вантажооборот в обсязі 159,1 млн.ткм, що становило відповідно 89,7% та 61,6% від обсягів січня–травня 2017р.

Автомобільним та тролейбусним транспортом міста у січні–травні 2018р. надано послуг 19,3 млн. пасажирів, у тому числі автотранспортом фізичних осіб-підприємців – 8,2 млн. пасажирів. Пасажирооборот за цей період склав 198,7 млн.пас.км, що на 14,2% більше, ніж за аналогічний період торік.

Зовнішня торгівля товарами

Обсяги експорту товарів у січні–квітні 2018р. склали 84,6 млн.дол. США, імпорту – 94,9 млн.дол. США. Порівняно з січнем–квітнем 2017р. обсяги експорту зменшилися на 24%, імпорту – збільшилися на 37,8%. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 10,3 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,89.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-19

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-2008.HTM

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь