A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацька районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості повідомляє

Дата: 07.08.2018 10:45
Кількість переглядів: 848

Твоє життя безцінне! Подбай про власну безпеку!

Проблема нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми в України постала давно. Вже не перший рік громадяни нашої країни в пошуках кращих можливостей працевлаштування та більшої заробітної платні приймають нелегке рішення їхати за кордон. Часто навіть не усвідомлюючи на який ризик себе наражають, трудові мігранти можуть потрапити в складні життєві ситуації і, зрештою, стати жертвою торгівлі людьми.

З метою попередження та всебічного інформування громадян про небезпеку неврегульованої зовнішньої трудової міграції в Тлумацькій районній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості 1 липня для безробітних був проведений інформаційний семінар присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», в якому  взяли участь 20 осіб.

На семінарі безробітних ознайомили з основами законодавства України в сфері працевлаштування за кордоном; наслідками зовнішньої нелегальної трудової міграції (шахрайство, економічна експлуатація, торгівля людьми); перевагами легального працевлаштування за кордоном; правовим захистом (організаціями та установами, які здійснюють підтримку українців за кордоном).

Безробітні також дізналися про форми торгівлі людьми, методи вербування та експлуатації, небезпечні випадки працевлаштування за кордоном та реалії, з якими стикаються трудові мігранти. За словами головного спеціаліста-юрисконсульта відділу кадрово - правової роботи Управління соціального захисту населення Єжака В.М, який був запрошений на захід, щороку тисячі українців потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце в світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми в світі становить 10-12 мільярдів доларів. Для злочинців – це величезні гроші, для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя. І саме обізнаність кожного громадянина є найкращим захистом проти шахрайства та незаконних дій.

Провідний спеціаліст Тлумацького бюро правової допомоги Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Іванна Яніцькарозповіла про можливі правові наслідки використання робочої сили з порушенням трудового законодавства, як саме вберегтися від шахраїв при працевлаштуванні в Україні і за кордоном, та правильно оформляти усі необхідні документи.

Учасникам семінару роздано інформаційні буклети.Захід пройшов у форматі живого спілкування Разом з фахівцями присутні аналізували помилки, яких найбільше припускаються громадяни та шляхи їх уникнення. Учасники семінару  отримали досить значний обсяг інформації з питань протидії таким небезпечним явищам, як неврегульована трудова міграція, торгівля людьми, експлуатація дитячої праці, і безсумнівно кожен учасник заходу зробив необхідні висновки, які можливо, в подальшому зможуть врятувати їх від потенційних небезпек, пов’язаних з нелегальним працевлаштуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь