A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 08.08.2018 09:14
Кількість переглядів: 565

Джерела доходів і витрат домогосподарств Івано-Франківщини

Головне управління статистики інформує. За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке щорічно проводиться органами державної статистики, середньомісячні загальні доходи пересічного домогосподарства Івано-Франківщини у 2017 році становили 10165 грн, що на 39,9% більше, ніж у попередньому році. Рівень середньомісячних еквівалентних загальних доходів одного прикарпатця у 2,6 раза перевищив рівень законодавчо встановленого прожиткового мінімуму (1603,67 грн) та на 44% – фактичного прожиткового мінімуму (2941,46 грн). Слід зазначити, що упродовж останніх трьох років значно зменшилась частка наших краян із загальними еквівалентними доходами за місяць нижче фактичного прожиткового мінімуму: із 43,9% у 2015 році до 18,7% у 2017 році. При цьому середньорічний розмір фактичного прожиткового мінімуму за цей період зріс на 30,3%.

Основним джерелом наповнення сімейного бюджету залишаються доходи від зайнятості, які склали 52,3% усіх надходжень, з яких 44,4% становила оплата праці, 7,9% – доходи від підприємницької діяльності та самозайнятості. Частка пенсій, стипендій та соціальних допомог (включаючи готівкові і безготівкові пільги та субсидії) склала майже чверть усіх ресурсів. Важливу роль продовжували відігравати доходи від особистого підсобного господарства та самозаготівель, які становили 7,9% усіх надходжень. Значну частину займали допомоги від родичів та інших осіб грошима і продуктами харчування, використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги тощо, питома вага яких становила 15,5%.

У 2017 році середньомісячні сукупні витрати середньостатистичного домогосподарства Прикарпаття склали 8948 грн, що на 28,9% більше, ніж роком           раніше. У їх структурі переважали витрати на продовольчі товари та харчування поза домом – 51,8%. На придбання непродовольчих товарів сім’ї направляли 32% усіх видатків, на оплату послуг – 10,2%. Частка інших витрат (допомога родичам, купівля акцій, нерухомості, будівництво, капремонт, вклади до банків) збільшилась у порівнянні з 2016 роком на 1,4 в.п. і склала 6% сукупного рівня.

За результатами модульного опитування домогосподарств щодо самооцінки їх доходів, щоб не відчувати себе бідними 42% домогосподарств нашого краю вважають, що їх грошовий дохід повинен становити від дев’яти до десяти тисяч гривень на одну особу в місяць, 16,6% – понад десять тисяч гривень. Половина сімей області впевнені, що за їх добробут несе відповідальність як держава, так і вони самі.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь