A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 10.08.2018 13:14
Кількість переглядів: 544

Відбулася нарада членів обласної спілки пасічників Прикарпаття

 

В роботі наради, що пройшла 09.08.2018 року на  базі Івано-Франківської облдержадміністрації, взяв участь начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в області Іван Васьків. 

Фото без опису

Під час наради було обговорено питання щодо реєстрації пасік, видачі ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку, порядок епізоотичного обстеження пасік спеціалістами служби ветеринарної медицини, перелік інфекційних та паразитарних захворювань, на які проводиться моніторинг за кошти державного бюджету,  реалізація бджолиних пакетів, як за межі держави так і на території України та інші.

До учасників заходу доведено порядок проведення епізоотичного обстеження пасіки, клінічного огляду бджоло-сімей та взяття проб біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на акарапідоз, нозематоз, варооз, американський і європейській гнильці.

Також обговорено порядок видачі ветеринарних документів та надання послуг, пов’язаних з проведенням експортно-імпортних операцій та транспортуванням територією України об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, а також ряд законодавчих документів у сфері бджільництва.

Надано інформацію про порядок звернень пасічників у випадку виникнення проблем під час вирощування бджіл.

 

 

 

 

 

Щодо випадку АЧС в Полтавській та Херсонській областях

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує жителів Прикарпаття про випадки африканської чуми свиней,  що були зафіксовані на Полтавщині та Херсонщині

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в племгосподарстві ДП ДГ імені «Декабристів» інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН» (відділок «Відгодівельник»), с. Декабристи Миргородського району Полтавської області виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС), згідно результатів Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області (звіти про результати дослідження № 002479 п.м./18 від 06.08.2018 року). Діагноз підтверджено Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ від 07.08.2018 звітом № 008792 п.м./18.

Крім того, 08.08.2018 року, відповідно інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в особистому підсобному господарстві с. Приморське Скадовського району Херсонської області виявлено ДНК вірусу АЧС (звіт про результати дослідження Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби № 001368 п.м./18 від 08.03.2018).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь