A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 15.08.2018 10:46
Кількість переглядів: 770

 

На Херсонщині чергові спалахи африканської чуми свиней

Фото без опису

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в особистих селянських господарствах м. Олешки (1 спалах) і с. Солонці Праві (1 спалах) Олешківського району Херсонської області виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС), згідно результатів Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області (звіти про результати дослідження № 001377 п.м./18 від 12.08.2018 року і № 001378 п.м./18 від 12.08.2018 року).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 

 

 

 

На Івано-Франківщині реалізують концепцію державної політики  у сфері захисту прав споживачів 

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  в 2018 ріці реалізувало ряд заходів, головною метою яких є розширення методів та форм правового забезпечення захисту прав споживачів.

Починаючи з квітня 2018 рокув кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування, на базі районних управлінь (відділів) головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області працюютьконсультаційні центри з питань захисту прав споживачів.

Особливістю їх роботи є не лишенадання правової допомоги споживачам регіону, але й проведення роз’яснювальної роботи для суб’єктів підприємницької діяльностіз метою упередження порушень прав споживачів.

Для злагодженої та професійної діяльності консультаційних центрів  управління захисту споживачів організувало та провело на базі Головного управління, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад  ряд семінарів-навчань. Присутніх  було ознайомлено з методичними матеріалами на теми: «Захист споживачів як складова частина захисту прав людини»,  «Державний ринковий нагляд», «Державний контроль у сфері реклами та цінової політики».

Практичне застосування набутих знань можна спостерігати за результатами роботи створених центрів. Так, станом на 01.08.2018р., прийнято 224 звернення мешканців регіону, з яких 206 – вирішено самостійно уповноваженими працівниками консультаційних центрів.

Крім того, з метою упередження порушень прав споживачів та недопущення на ринок непродовольчих товарів продукції,  яка не відповідає встановленим вимогам чи є фальсифікованою, посадовими особами управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  організовано проведення семінарів, засідань за «круглим столом»  для представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання (виробників, імпортерів та розповсюджувачів продукції). Розроблений відповідний графік проведення семінарів, визначені місця проведення та вжиті заходи по інформуванню представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання.

В ході зустрічей обговорено питання  необхідності додержання вимог законодавства  у сфері захисту прав споживачів, присутніх ознайомлено з роботою управління, а також новою формою контролю за продукцією на споживчому ринку,  яка вже реалізована і визнана дієвою на ринках ЄС та США.

Формат зазначених заходів дав можливість налагодження конструктивного діалогу між органами державної влади та бізнесу регіону.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь