A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 23.08.2018 11:56
Кількість переглядів: 869

 

СТОП нелегальним засобам захисту рослин

Фото без опису

З метою інформування малих та середніх фермерських господарств про ризики та небезпеку, які пов’язані з використанням фальсифікованих засобів захисту рослин, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу на проведення в Україні  інформаційної кампанії «СТОП нелегальні засоби захисту рослин», котра має на меті зменшити потрапляння фальсифікату на український ринок та підвищити обізнаність населення.

Подаємо до уваги землекористувачів інформаційні матеріали щодо проблем безпеки, ризиків та наслідків, пов’язаних із застосування фальсифікованих пестицидів, які завдають значної шкоди сільгоспвиробникам та всім споживачам кінцевої сільськогосподарської продукції, котрі стають заручниками і потенційними жертвами нелегальних засобів захисту рослин.

Щоб переглянути матеріали, скористайтесь посиланнями:

- Шкода від нелегальних засобів захисту рослин

- Матеріали кампанії

- Корисна інформація

Закликаємо споживачів купувати засоби захисту рослин лише у спеціалізованих магазинах, вимагати чек та сертифікат якості, звертати увагу на наявність захисних елементів на упаковці та тексту українською мовою, а також на дату виробництва. Зауважуємо, що оригінальні засоби не продаються у скляній упаковці та тарі для ліків.

У разі виявлення підозрілих засобів захисту рослин просимо повідомляти  Держпродспоживслужбу. 

 

 

 

 

УВАГА: посівам озимого ріпаку загрожують хрестоцвіті блішки та ріпаковий пильщик

            Фото без опису

Погодні умови сприяли активізації хрестоцвітих блішок та льоту імаго ріпакового пильщика на хрестоцвітих бур’янах, а також де є сходи ріпаку. За даними спеціалістів в Рогатинському районі на жовту чашку Меріке за 3 дні уловлюється 3 імаго ріпакового пильщика.

Рекомендуємо провести обстеження посівів ріпаку і при наявності 3-5 екз. на м.кв. блішок, 2-3 несправжні гусениці ріпакового пильщика за сухої погоди (температура повітря вище 15ºС, а особливо на тих площах де посів проводився насінням не протруєним інсектицидом) провести захист посівів застосовуючи один із інсектицидів: проти блішок – децис профі 25 WG, в.г., 0,07 л/га, карате Зеон 050 СS, кайзо,ВГ- 0,2л/га, проти несправжніх гусениць ріпакового пильщика – ф'юрі, в.е., 0,1 л/га шаман, к.е. – 0,5-0,6л/га, та вище згадані препарати. Окрім того, за високих температур для поліпшення фізичного стану рідини (зменшення випаровування, кращого прилипання) до інсектицидів додають сечовину (5 кг/га).

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 

 

 

 

На Тлумаччині накладено карантинний режим у зв’язку із виявленням західного кукурудзяного жука

Фото без опису

При здійсненні фітосанітарного моніторингу сільськогосподарських угідь з метою встановлення фітосанітарного стану, фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, був виявлений обмежено поширений в Україні шкідник - західний кукурудзяний жук (Diabrotica virgifera virgifera) на території Тлумацького району в ТзОВ «Штерн Агро» на площі 53,41га.

На виконання ст. 33, 34 Закону України «Про карантин рослин» на даній території господарства запроваджено карантинний режим на площі 53,41 га згідно розпорядження Тлумацької райдержадміністрації № 461 від 20.08.2018 року.

Визначено заходи з локалізації та ліквідації вогнищ західного кукурудзяного жука на території господарства на 2018-2022 роки.

 

 

 

 

Щодо чергових випадків АЧС в Полтавській, Черкаський

                                                                  та Сумській областях                                                                                                             

                                                                                                   Фото без опису                       

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує жителів Прикарпаття про випадки африканської чуми свиней,  що були зафіксовані  в Полтавській, Черкаський та Сумській областях.       

                                                                                                      

Відповідно до інформації головних управлінь Держпродспоживслужби в Полтавській, Черкаській та Сумській областях було зареєстровано захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), а саме:

- 20.08.2018 – в СТОВ «Промінь» с. Деревки Котелевського району, Полтавської області (звіт про результати дослідження Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області від 20.08.2018р.  № 002558 п.м./18);

- 20.08.2018 – в СФГ «Перлина» с. Карпилівка Лубенського району, Полтавської області (звіт про результати дослідження Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області від 20.08.2018р.  № 002564 п.м./18);

- 21.08.2018 – в СТОВ «Світанок» с. Хрестителеве Чорнобаївського району Черкаської області (звіт про результати дослідження випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 21.08.2018р. № 009423 п.м./18);

- 21.08.2018 – в особистому підсобному господарстві с. Старий Коврай Чорнобаївського району Черкаської області (звіт про результати дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 21.08.2018р. № 009424 п.м./18);

- 21.08.2018 – в особистому підсобному господарстві с. Очкине Середино-Будського району Сумської області (звіт про результати дослідження випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи   м. Київ від 21.08.2018р. № 009358 п.м./18).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь