A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 27.08.2018 08:51
Кількість переглядів: 658

Фото без опису

 

Роздрібна торгівля області у січнілипні 2018 року

Головне управління статистики інформує. Через роздрібну торгову мережу підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб–підприємців  області, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні–липні 2018р. населенню реалізовано товарів на 11,5 млрд.грн. Індекс фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі у порівнянних цінах до січня–липня попереднього року (враховуючи індекс споживчих цін) становив 107,4% (в Україні – 106%). За індексом фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі у порівнянних цінах Івано-Франківщина посіла 11 місце серед регіонів держави.

Через  торгову мережу підприємств (юридичних осіб) продано товарів на 6,9 млрд.грн, що у порівнянних цінах на 7,6% більше обсягу січня–липня 2017р. За індексом фізичного обсягу роздрібного товарообороту підприємств Івано-Франківщина посіла 8 місце серед регіонів держави.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Діяльність автотранспортного комплексу області у січні–червні 2018 року

Головне управління статистики інформує. Автомобільним транспортом    в області виконується понад 40% вантажних та більше три чверті пасажирських перевезень.  

У січні–червні 2018 року автоперевізниками області (юридичними та фізичними особами-підприємцями)  на  комерційній  основі  замовникам доставлено 2,3 млн.т  вантажів  та  виконано  транспортну роботу в обсязі       502,5 млн.ткм. Близько три чверті вантажних автоперевезень виконали підприємства (юридичні особи). Частка вантажних автоперевезень області                в  Україні склала 2,7%, за їх обсягами область посіла 14 місце серед регіонів держави.

Найбільша частка вантажних автоперевезень здійснювалась перевізниками міст Івано-Франківська (38,2% загальнообласних обсягів)             і Калуша (14,2%), Долинського (10,8%) та Галицького (5,5%) районів. Серед видів перевезених вантажів провідну позицію займали камінь, пісок, гравій, глина, торф та інша продукція добувної промисловості і розроблення кар’єрів, мінеральна сировина для хімічної промисловості та виробництва природних добрив, деревина та вироби з деревини, зернові вантажі.

Послугами пасажирського автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень автотранспортом фізичних осіб-підприємців) у січні–червні 2018 року скористались 33,5 млн. пасажирів,  що  на  14,8%  більше,  ніж за аналогічний період попереднього року. Обсяг виконаного пасажирообороту збільшився на 9,4% і склав 605,1 млн.пас.км. Питома вага пасажирських автоперевезень  області у загальному обсязі перевезень в Україні у січні–червні 2018 року становила 3,5%. За обсягами пасажирських автоперевезень область посіла 15 місце серед регіонів держави.

Найбільша частка пасажирських автоперевезень припадала на перевізників міст Івано-Франківська (45,9%), Калуша (9,1%), Коломиї (6,8%), Надвірнянського (5,6%), Коломийського (5,5%), Богородчанського (4,9%), Тисменицького (4,4%) та Долинського (4,3%) районів.

Майже 65% обсягів пасажирських автоперевезень виконали фізичні особи-підприємці, автотранспортом яких перевезено майже 21,7 млн. пасажирів.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Демографічна ситуація в області у січні–червні 2018 року

Головне управління статистики інформує. Чисельність наявного населення області, за оцінкою, на 1 липня 2018 року становила 1375 тис. осіб, у тому числі у міських поселеннях проживало 605,8 тис., у сільській місцевості – 769,2 тис. осіб. Упродовж січня–червня 2018 року чисельність населення області зменшилась на 2,5 тис. осіб. Зменшення відбулося за рахунок природного скорочення, середньообласний рівень якого становив   4,1 особи на 1000 осіб наявного населення.

Упродовж січня–червня 2018 року в області зареєстровано 6,2 тис. живонароджених та 8,9 тис. померлих: на 100 померлих припадає 69 живонароджених проти 55 живонароджених в середньому по державі. Кількість живонароджених та померлих порівняно з аналогічним періодом 2017 року зменшилась на 8,2% та 1,2% відповідно. Серед померлих – 40 дітей у віці до одного року, що на 5 осіб менше, ніж у січні–червні попереднього року.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

Зовнішня  торгівля  підприємств та організацій області послугами у І півріччі 2018 року

Головне управління статистики інформує. Обсяги експорту послуг підприємствами і організаціями області у І півріччі 2018р. порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилися на 20,6%, імпорту – на 22,4% і становили відповідно 31,9 та 8,7 млн.дол. США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами склало 23,2 млн.дол. США.

За обсягами експорту послуг область посіла 15 місце серед регіонів України, за індексом експорту послуг – 11 місце.

Зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами зі 101 країни світу здійснювали 103 суб’єкти господарської діяльності.

Найбільші обсяги послуг надано нерезидентам з Румунії, Чехії, Кіпру, Швеції, Німеччини, Польщі. Близько 70% обласного експорту послуг займали послуги з переробки матеріальних ресурсів, 11,4% – транспортні, 10,6% – послуги, пов’язані з подорожами, 5,9% – послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

Найбільша питома вага отриманих з-за меж країни послуг (70% обсягів імпорту) припадає на нерезидентів з Польщі та Данії. Вагомими були і обсяги послуг, що надали партнери з Німеччини, Італії, США, Швеції. В імпорті послуг 37,4% обсягів припадало на ділові, 30,9% – на транспортні, 11,2% – на послуги, пов’язані з подорожами, 9,6% – на послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

Питома вага країн ЄС у загальнообласних обсягах експорту послуг становила 85,9%, імпорту – 92,1%. У порівнянні з І півріччям 2017 року обсяги експорту послуг до цих країн збільшилися на 23,3%, імпорту – на 27,5%.

Довідки за телефоном: (0342)53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля області товарами у січні–червні 2018 року

          Головне управління статистики інформує. Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у січні–червні 2018р. становили 457,1 млн.дол. США, імпорту – 403,91 млн.дол. США. Проти січня–червня 2017р. обсяги експорту та імпорту збільшилися в 1,7 раза. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 53,2 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,13.

Cеред  регіонів  України  за  індексами експорту та імпорту товарів область посіла 2 та 1 місця відповідно.

Партнерами  області  у зовнішній торгівлі  товарами  були  нерезиденти  зі 103 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Словаччини,  Індії, Туреччини, Польщі, Чехії, Італії, Білорусі, Латвії.

Обсяг  експорту  товарів  до  країн  Європейського  Союзу  становив  287,8 млн.дол. США  або  62,9% загальнообласного  обсягу  та  збільшився         у порівнянні з січнем–червнем 2017р. в 1,6 раза.

У товарній структурі експорту області провідні позиції займали полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, механічні та електричні машини, деревина та вироби з деревини, мінеральні продукти, живi тварини, продукти тваринного походження.

У розрахунку на 1 особу населення в області експортовано товарів на 332,2 дол. США,  що відповідає 14 місцю серед регіонів держави.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Румунії, Китаю, Польщі.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 171,3 млн.дол. США або 42,4% від загальнообласного обсягу імпорту та зменшився проти січня–червня 2017р.  на 5,7%.

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги мінеральних продуктів, механічних та електричних машин, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, недорогоцінних металів та виробів з них.

Довідки за телефоном: (0342) 53-35-17; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь