A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 28.08.2018 15:50
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

 

Фінансові результати діяльності великих та середніх підприємств області та стан їх взаєморозрахунків

у січні–червні 2018 року

 

Головне управління статистики інформує. У січні–червні 2018 року великими та середніми підприємствами області отримано позитивний фінансовий результат діяльності до оподаткування в загальній сумі 3000,7 млн.грн (у відповідному періоді 2017 року – 861,5 млн.грн).

Позитивне сальдо фінансового результату сформовано, в основному, за рахунок рентабельної діяльності підприємств промисловості (2558,7 млн.грн прибутку), зокрема підприємств переробної промисловості (2394,8 млн.грн) та з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (151,1 млн.грн). Серед прибуткових також підприємства, які здійснюють  операції з нерухомим майном (141,8 млн.грн), сфери тимчасового розміщування й організації харчування (140,8 млн.грн), адміністративного та допоміжного обслуговування (131,1 млн.грн), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (21,7 млн.грн), сільського, лісового та рибного господарств (21,3 млн.грн), будівництва (17,7 млн.грн), професійної,  наукової та технічної діяльності (12,6 млн.грн), оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів та охорони  здоров’я та надання соціальної допомоги (по 8,1 млн.грн).  

Збиткове сальдо у І півріччі поточного року сформовано у підприємств транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (24,9 млн.грн збитку), фінансової та страхової діяльності (11,7 млн.грн), інформації та телекомунікацій (0,5 млн.грн).

Прибутковими підприємствами, частка яких у загальній кількості підприємств у січні–червні 2018 року становила 72,2% проти 69,9% за аналогічний період минулого року, одержано 3335,2 млн.грн прибутку.

Частка збиткових підприємств у січні–червні 2018 року склала 27,8%, ними допущено збиток у сумі 334,5 млн.грн.

Рівень рентабельності операційної діяльності великих та середніх підприємств області склав 6,7%, рівень рентабельності всієї діяльності –  9,9%.

Станом на 30 червня 2018 року загальні обсяги дебіторської та кредиторської заборгованості великих та середніх підприємств області склали 42,4 та 20,4 млрд.грн відповідно.

За видами економічної діяльності найбільша питома вага в заборгованості припадала на підприємства промисловості – 50,2% дебіторської та 45,1% кредиторської; оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 22% та 22,5%; транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності – 17,8% та 18,4% відповідно. Серед підприємств промислової діяльності найбільша частка боргів (93,1% дебіторської та 75,6% кредиторської) припадала на підприємства переробної промисловості, зокрема з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (відповідно 79,4% та 9,6% в сумі боргів промислових підприємств), з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (5,5% та 40,1% відповідно).

У структурі дебіторської заборгованості 18,3% займають неоплачені покупцями борги за відправлені товари, проведені роботи та надані послуги, кредиторської – 42,5% складають борги підприємств за отримані від постачальників матеріали та сировинні ресурси.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську у січні–липні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–липень 2018р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено на 30% добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів у 2 рази, сиру плавленого, виробів здобних, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао, – на 13,8–42,9%, соусів і продуктів для приготування соусів – на 2,8%. Разом з цим зменшено випуск тортів, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних – на 3,9–15,1%, печива солодкого – на 35,6%, яловичини і телятини заморожених – у 7,3 раза. На рівні січня–липня 2017р. вироблено напоїв безалкогольних, які не містять молочного жиру.

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–липні 2018р. збільшено у 2,2 раза виробництво пальт та плащів, жіночих та дівчачих. Жакетів, блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, вироблено на рівні січня–липня 2017р.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих, самосклеювальних у 15,8 раза, вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини, – у 2,9 раза, конвертів з паперу чи картону, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід, деревини (крім хвойних чи тропічних порід) уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на 15,4–25%, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої – на 9,2%. Випуск виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, шпону, листів для фанери клеєної, деревини іншої, уздовж розпиляної, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки 6 мм і менше, з деревини листяних порід, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, зменшено на 5,1–13,2%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–липні 2018р. випуск шампунів збільшено на 32,9%. При цьому зменшено виробництво засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, на 35,5%, речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило, – у 2,7 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції зросло виробництво блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва у 2,9 раза, плиток, плит, черепиці та виробів подібних з цементу, бетону або каменю штучного – на 26,2%, розчинів бетонних, готових для використання – на 6,1%. Разом з цим зменшено випуск елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного на 4,7%, виробів домашнього вжитку та виробів для туалетних кімнат, з пластмас, – на 14,8%, вікон та їх рам, дверей та їх коробок і порогів, з пластмас – на 33,3%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі у 5,1 раза, виробів кованих або штампованих, без подальшої обробки, з металів чорних, – у 2,2 раза.

Серед продукції машинобудування зросло виробництво фільтрів всмоктувальних повітряних для двигунів внутрішнього згоряння, клапанів запірних інших, сталевих, пресів для виробництва деревостружкових або деревоволокнистих плит у 1,6–4 раза, схем інтегральних електронних, машин пральних, інструментів й апаратури для автоматичного регулювання і керування – на 1,9–34,4%. Водночас зменшено виробництво газомірів, люстр та інших світильників електричних стельових та настінних, машин і апаратів для дугового зварювання металів автоматичних чи напівавтоматичних електричних у 1,5–2,3 раза, комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання для двигунів та комплектів проводів інших для засобів транспортних, апаратів літальних та суден, апаратури високовольтної та приладів комутаційних інших для кіл електричних на напругу більше 1 кВ, верстатів для оброблення деревини – на 14,3–29,6%.

Довідка: тел. (0342)79-20-08; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Про промислове виробництво в Івано-Франківській області у січні–липні 2018 року

Головне управління статистики інформує. У січні–липні 2018р. індекс промислової продукції в області склав 115,8% (в Україні – 102,6%), що є найвищим показником серед регіонів держави.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів за підсумками січня–липня 2018р. одержано приріст промислової продукції на 4,9%, у т.ч. у добуванні сирої нафти та природного газу – на 4,5%, інших корисних копалин та в розробленні кар’єрів – на 14%.

Підприємствами переробної промисловості рівень січня–липня 2017р. перевищено на 29,1%. Найбільший приріст продукції спостерігався у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (у 5,5 раза) та харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (в 1,5 раза). У виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності збільшення склало 8,6%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – 8,4%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 5,3%. У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів індекс промислової продукції становив 91,5%, у машинобудуванні – 99,5%.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс промислової продукції проти січня–липня 2017р. склав 112,5%. Електроенергії вироблено 6043,1 млн.кВт·год, що на 11,6% більше, ніж у січні–липні попереднього року.

Довідка: тел. (0342)79-20-08; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь