A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ВІДДІЛ СТАТИСТИКИ В ТЛУМАЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ

Дата: 31.08.2018 13:29
Кількість переглядів: 593

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях м.Івано-Франківська

на 1 липня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій м.Івано-Франківська на 1 липня 2018р. становила 16,6 млн.грн, що складає 62,6% від загальної суми боргу по області.

Порівняно з 1 червня 2018р. сума боргу зменшилась на 7,3%.

У структурі загальної суми заборгованості 83% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 17% – на економічно активні підприємства.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (96,5% від загальної суми боргу), будівництва (3,2%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,3%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях міст і районів області станом на 1 липня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 липня 2018р. заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 26,5 млн.грн, що складає 1,6% фонду оплати праці, нарахованого за червень 2018р.

Порівняно з 1 червня 2018р. борг із виплати заробітної плати зменшився на 1,2 млн.грн, або на 4,5%. Зменшення заборгованості спостерігалось у м.Івано-Франківську (на 1,3 млн.грн) та Косівському (на 62,1 тис.грн) районі; погашено заборгованість у Верховинському (в сумі 442,6 тис.грн) та Городенківському (468,1 тис.грн) районах. Водночас, допущено збільшення суми заборгованості упродовж червня поточного року у м.Калуші (на 19,2 тис.грн), Надвірнянському (на 135,1 тис.грн), Тисменицькому (на 147,1 тис.грн) та Рогатинському (на 608,5 тис.грн) районах.

На підприємства обласного центру припадає 62,6% суми заборгованості із виплати заробітної плати, Тисменицького району – 14,9%, Косівського – 10,3%, Рогатинського – 7,7%, Надвірнянського – 1,7%, Тлумацького – 0,5% та м.Калуша – 2,3%. На підприємствах решти міст і районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Станом на 1 липня 2018р. заборгованість за рахунок коштів місцевих бюджетів  у  Косівському  та  Рогатинському  районах  склала 2,7 млн.грн  та 2 млн.грн відповідно.  

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати  в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 33,8%суми боргу, водночас у Косівському, Рогатинському та Тлумацькому районах цей показник складає 100%, у Надвірнянському та Тисменицькому районах – 60,1% та 24,2% відповідно, у м.Івано-Франківську – 17%. 

У м.Калуші вся сума заборгованості з виплати заробітної плати, у м.Івано-Франківську – 83% суми боргу, в Тисменицькому районі – 75,8%, Надвірянському районі – 39,9% утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (по області цей показник складає 66,2%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську у січні–липні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–липень 2018р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено на 30% добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів у 2 рази, сиру плавленого, виробів здобних, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао, – на 13,8–42,9%, соусів і продуктів для приготування соусів – на 2,8%. Разом з цим зменшено випуск тортів, хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних – на 3,9–15,1%, печива солодкого – на 35,6%, яловичини і телятини заморожених – у 7,3 раза. На рівні січня–липня 2017р. вироблено напоїв безалкогольних, які не містять молочного жиру.

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–липні 2018р. збільшено у 2,2 раза виробництво пальт та плащів, жіночих та дівчачих. Жакетів, блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, вироблено на рівні січня–липня 2017р.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих, самосклеювальних у 15,8 раза, вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини, – у 2,9 раза, конвертів з паперу чи картону, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід, деревини (крім хвойних чи тропічних порід) уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на 15,4–25%, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої – на 9,2%. Випуск виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, шпону, листів для фанери клеєної, деревини іншої, уздовж розпиляної, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки 6 мм і менше, з деревини листяних порід, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, зменшено на 5,1–13,2%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–липні 2018р. випуск шампунів збільшено на 32,9%. При цьому зменшено виробництво засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, на 35,5%, речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило, – у 2,7 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції зросло виробництво блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва у 2,9 раза, плиток, плит, черепиці та виробів подібних з цементу, бетону або каменю штучного – на 26,2%, розчинів бетонних, готових для використання – на 6,1%. Разом з цим зменшено випуск елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного на 4,7%, виробів домашнього вжитку та виробів для туалетних кімнат, з пластмас, – на 14,8%, вікон та їх рам, дверей та їх коробок і порогів, з пластмас – на 33,3%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі у 5,1 раза, виробів кованих або штампованих, без подальшої обробки, з металів чорних, – у 2,2 раза.

Серед продукції машинобудування зросло виробництво фільтрів всмоктувальних повітряних для двигунів внутрішнього згоряння, клапанів запірних інших, сталевих, пресів для виробництва деревостружкових або деревоволокнистих плит у 1,6–4 раза, схем інтегральних електронних, машин пральних, інструментів й апаратури для автоматичного регулювання і керування – на 1,9–34,4%. Водночас зменшено виробництво газомірів, люстр та інших світильників електричних стельових та настінних, машин і апаратів для дугового зварювання металів автоматичних чи напівавтоматичних електричних у 1,5–2,3 раза, комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання для двигунів та комплектів проводів інших для засобів транспортних, апаратів літальних та суден, апаратури високовольтної та приладів комутаційних інших для кіл електричних на напругу більше 1 кВ, верстатів для оброблення деревини – на 14,3–29,6%.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm

 

 

 

                             

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами міст та районів області у січні–червні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–червень 2018р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 34,2 млрд.грн, що склало 2,8% її загального обсягу по Україні.

Підприємства міста Калуша забезпечили 28,5% загальнообласного обсягу реалізації, в основному, за рахунок збільшення виробництва хімічної продукції. Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами міст Бурштина (23,3% загальнообласного обсягу) та Івано-Франківська (19,5%),а також Тисменицького (8,2%), Долинського (6,3%), Рожнятівського (4,5%) та Надвірнянського (3,1%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Рогатинського району склала 1,6%, м.Коломиї та Снятинського району – по 1,2%, м.Яремче – 0,5%, Богородчанського та Галицького районів – по 0,4%, м.Болехова та Косівського району – по 0,3%, Городенківського, Калуського та Коломийського районів – по 0,2%, Тлумацького – 0,1%, Верховинського району – менше 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 24,8 тис.грн. Вищий, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (513,2 тис.грн), Калуші (145,6 тис.грн), Івано-Франківську (26,1 тис.грн), Тисменицькому (33,8 тис.грн) та Долинському (30,9 тис.грн) районах.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm                       

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франкі

 

 

 

 

 

Зовнішня торгівля товарами міст і районів області у І півріччі 2018 року

Головне управління статистики в області інформує. Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у І півріччі 2018р. становили  457,1 млн.дол. США, імпорту –  403,9 млн.дол. США. Проти І півріччя 2017р. обсяги експорту та імпорту збільшилися  в 1,7 раза. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 53,2 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,13. Партнерами області у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти зі 103 країн світу.

Серед міст та районів області найбільша частка експорту товарів належала суб’єктам м.Калуша (51,4% загальнообласних обсягів) та обласного центру (26,8%). Вагомими були обсяги експорту з Тисменицького (6,3%), Рожнятівського (3,7%), Долинського (3%), Рогатинського (2,1%) районів та м.Коломиї (2%). Питома вага інших міст обласного значення та районів склала від 0,9% у Надвірнянському до 0,1% у Богородчанському районі.

У порівнянні з І півріччям 2017р. значно (у 8,9 раза) збільшилися обсяги експорту товарів з м.Калуша (насамперед пластмас, полімерних матеріалів, продукції хімічної промисловості, мінеральних продуктів), у 2,3 раза – з Рогатинського (в основному деревини і виробів з деревини, продуктів тваринного та рослинного походження), в 1,7 раза – з Рожнятівського (деревини і виробів з деревини, паперу та картону) районів. Зросли більше, як на 35% відвантаження з Тисменицького району (мінеральних продуктів, продуктів тваринного походження, частин до взуття) та м.Коломиї (текстильних матеріалів та текстильних виробів, деревини і виробів з деревини), на третину – з м.Яремче (деревини і виробів з деревини), на чверть – з Надвірнянського (деревини і виробів з деревини)  та Снятинського (деревини і виробів з деревини, текстильних виробів) районів (деревини і виробів з деревини, виробів з чорних металів). Водночас, вагомо зменшилися відвантаження товарів за межі країни з Тлумацького (у 14,5 раза) та Коломийського (у 8,8 раза) районів, а також з міст Івано-Франківська, Болехова, Косівського і Калуського районів (на 17,4%–8,4%).

Найбільші обсяги надходжень з-за меж країни отримали суб’єкти господарювання міст Калуша (49,3% загальнообласних обсягів) та Івано-Франківська (32,3%), Тисменицького (7,7%) і Рожнятівського (2,2%) районів. Частка обсягів м.Коломиї,  Калуського,  Долинського,  Рогатинського  районів  склала 2–1%.  Питома  вага  інших  міст  обласного  значення  та  районів  становила 0,6–0,1%.

Більше як у половині міст та районів області збільшилися у  порівнянні  з І півріччям 2017р. обсяги імпорту товарів. Зокрема, у 6 разів зросли обсяги товарів, які отримали суб’єкти зовнішньо­економічної діяльності м.Калуша, (насамперед за рахунок мінеральних продуктів, продукції хімічної промисловості), в 1,7 раза – Коломийського району (продуктів рослинного походження, механічних машин, засобів наземного транспорту),  в 1,5 раза – м.Яремче  (механічних та електричних машин, засобів наземного транспорту), на 31% – Калуського району (засобів наземного транспорту, недорогоцінних металів та виробів з них, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них).    На 22–14,6% збільшилися обсяги імпорту у Надвірнянському, Рогатинському районах, містах Івано-Франківську, Калуші, Болехові, на 2,3% – у Долинському районі. У решті районів області надходження з-за меж країни зменшилися, зокрема,  у  3,5 раза – у Рожнятівському,  в 1,9 раза – у Снятинському,  майже  на 30% – у Городенківському та Галицькому, на 15,6%–7,2% у Тлумацькому, Тисменицькому, Косівському та Верховинському районах.

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-ZEZ.htm

 

 

 

 

 

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ

М.ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА СІЧЕНЬ–ЧЕРВЕНЬ 2018 РОКУ

(за даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області)

Короткий огляд

Населення

Станом на 1 червня 2018р. у м.Івано-Франківську та селах, підпорядкованих міськраді, за оцінкою, проживало 258,1 тис. осіб, у тому числі вобласному центрі – 235,4 тис., у сільській місцевості – 22,7 тис. Упродовж січня–травня 2018р. чисельність населення збільшилась на 623 особи. Такі зміни відбулись за рахунок природного (на 16 осіб) та міграційного (на 607 осіб) приростів населення.

Кількість живонароджених у січні–травні 2018р. порівняно з аналогічним періодом 2017р. збільшилась з 967 до 992 осіб, померлих – зменшилась з 1008 до 976 осіб.

Зайнятість та безробіття

Кількість безробітних, зареєстрованих державною службою зайнятості, на кінець червня 2018р. становила 1458 осіб проти 1481 особи на кінець травня 2018р. Із загальної кількості безробітних 64,1% становили жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, у червні 2018р. становила 1179 осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2875,3 грн, що складає 77,2% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, на кінець червня 2018р. становила 1482 одиниці проти 1654 одиниці на кінець травня 2018р.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець червня 2018р. становило 1 особу.

 

Заробітна плата

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) упродовж червня 2018р. зменшилась на 1,3 млн.грн, або на 7,3% і на 1 липня 2018р. склала 16,6 млн.грн, або 62,6% від загальної суми боргу по області.

На підприємства-банкрути припадає 83% загальної суми боргу, на економічно активні підприємства – 17%.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (96,5% від загальної суми боргу), будівництва (3,2%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,3%).

 

Соціальний захист

У січні–червні 2018р. призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 13 тис. домогосподарств, з них 12,1 тис. – домогосподарства обласного центру.

Сума призначених субсидій у січні–червні 2018р. становила 6,6 млн.грн, з неї 5,8 млн.грн – для домогосподарств м.Івано-Франківська.

Середній розмір призначеної субсидії у розрахунку на одне домогосподарство у червні 2018р. становив 285,8 грн (у травні 2018р. – 925 грн).

 

Промисловість

У січні–червні 2018р. промисловими підприємствами міста реалізовано продукції (товарів, послуг) на 6685 млн.грн. Частка міста у загальнообласному обсязі реалізації промислової продукції склала 19,5%.

У структурі реалізованої продукції за основними промисловими групами 60,4% займала енергія, 24,9% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 8,7% – інвестиційні товари, 6% – товари проміжного споживання.

 

Будівництво

У січні–червні 2018р. підприємствами обласного центру виконано будівельних робіт на суму 1027,3 млн.грн, або 81,5% загальнообласного обсягу.Індекс будівельної продукції порівняно з відповідним періодом 2017р. становив 167,3%.

 

Транспорт

Автомобiльним транспортом підприємств та фізичних осіб-підприємців міста у січні–червні 2018р. замовникам доставлено 886,5 тис.т вантажiв та виконано вантажооборот в обсязі 193,1 млн.ткм, що становило відповідно 101,8% та 66,3% обсягів відповідного періоду попереднього року.

Автомобільним та тролейбусним транспортом міста у січні–червні 2018р. надано послуг 23,2 млн. пасажирів, у тому числі автотранспортом фізичних осіб-підприємців – 9,7 млн. пасажирів. Пасажирооборот за цей період склав 238,2 млн.пас.км або на 10,6% більше, ніж за аналогічний період торік.

 

 

 

 

Зовнішня торгівля товарами

Обсяги експорту товарів у січні–травні 2018р. склали 105 млн.дол. США, імпорту – 114,2 млн.дол. США. Порівняно з січнем–травнем 2017р. обсяги експорту зменшилися на 21,1%, імпорту – збільшилися на 27,6%. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 9,2 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,92.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-19

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-2008.HTM

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь