Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 05.09.2018 11:38
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

 

Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності області у січні–червні 2018 року

Головне управління статистики інформує. Обсяг залучених з початку інвестування в економіку області прямих інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 липня 2018р. становив 901 млн.дол. США, що у розрахунку на одну особу населення склало 654,8 дол. У січні–червні 2018р. в економіку області інвестовано 22,8 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу).      Зменшення  капіталу  за  цей  період  становить  26,5 млн.дол.,  у  тому  числі  за  рахунок  курсової  різниці – 13,2 млн.дол.

Сукупний обсяг іноземного капіталу порівняно з обсягом інвестицій на початок 2018р. зменшився на 0,4%.

Серед регіонів України за обсягом прямих інвестицій в цілому Івано-Франківщина  посіла 9 місце, в розрахунку на одну особу – 5, за темпом росту – 21 місце.

На 1 липня 2018р. інвестицїї вкладено нерезидентами 50 країн світу. До п’ятірки основних країн-інвесторів, на які припадає 86,3% загального обсягу прямих інвестицій, входять Кіпр, Нідерланди, Польща, Сербія та Данія.

Вагомий обсяг прямих інвестицій (667,9 млн.дол. США або 74,1%  загального обсягу акціонерного капіталу) було спрямовано у розвиток   промисловості, у т.ч. у підприємства переробної промисловості – 653,3 млн.дол. (72,5%). Частка інвестицій, що вкладені у підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, склала 12,2%, сільського, лісового та рибного господарства – 7,7%, будівельної діяльності – 2,6%.

Найбільші обсяги прямих інвестицій зосереджені на підприємствах міст Івано-Франківська (495,4 млн.дол. США або 55% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (256,1 млн.дол. або 28,4%). Серед районів області значна частка капіталу нерезидентів залучена в економіку Рогатинського (3,2%), Калуського (3,1%) та Тисменицького (2,7%) районів.

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності  міст та районів області у січні–червні 2018 року

Головне управління статистики інформує. На 1 липня 2018р. загальний обсяг прямих інвестицій, залучених в економіку області з початку інвестування, склав 901 млн.дол. США.

Найбільш значні обсяги прямих інвестицій зосереджені на підприємствах міст Івано-Франківська (55% загальнообласного обсягу інвестицій) та Калуша (28,4%). Частка капіталу нерезидентів, залученого в економіку Рогатинського району склала 3,2%, Калуського – 3,1%, Тисменицького – 2,7%, міста Коломиї –  2%, Тлумацького району – 1,3%, міста Яремче та Долинського району –  по 1,1%. Частка інших міст обласного значення та районів не перевищувала 0,7%. 

У січні–червні 2018р. в економіку області надійшло 22,8 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу), з них переважна частка у підприємства міст Івано-Франківська (21,7 млн.дол. США або 95,2% загальнообласного обсягу надходжень) та Калуша (1 млн.дол. або  4,5%).                      

Сукупний обсяг іноземного капіталу на 1 липня 2018р. порівняно з обсягом інвестицій на початок року зменшився на 0,4%. Скорочення  капіталу  за січень–червень 2018  становить 26,5 млн.дол., у тому числі за рахунок вилучення капіталу – 13,3 млн.дол., за рахунок курсової різниці – 13,2 млн.дол. США. На підприємства м.Івано-Франківська припадає фактично весь обсяг (99,9%) вилученого іноземного капіталу.

Зменшення обсягів прямих інвестицій спостерігалось у місті Калуші (на 1,6%), Калуському та Тлумацькому районах (на 1,5%), містах Болехові і Яремче, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському, Снятинському районах (менше 1%). Зростання обсягу прямих інвестицій відбулося у Галицькому (на 7%), Богородчанському (на 2,2%) районах та місті Коломиї (на 1,1%). У Тисменицькому, Долинському, Рожнятівському, Верховинському районах та обласному центрі приріст іноземного капіталу до початку року коливався від 0,1% до 1%.    

На 1 липня 2018р. на одну особу в середньому по області припадало  654,8 дол. США прямих інвестицій. Вищий, ніж в середньому по області, цей показник у містах Калуші (3827,6 дол.) та Івано-Франківську (1956,5 дол.), Рогатинському районі (698,8 дол. США).

Інвестиції у промислові підприємства переважали  у місті Івано-Франківську, Верховинському районі, місті Коломиї, Тисменицькому, Надвірнянському, Рожнятівському, Долинському, Галицькому, Богородчанському, Косівському районах та містах Калуші і Болехові (від 70% до 100% загального обсягу іноземного капіталу міста (району)).  У підприємства сільського, лісового та рибного господарства переважна частка прямих інвестицій залучена у Коломийському, Тлумацькому, Калуському та Рогатинському районах (69–98%).

У місті Бурштині і Городенківському районах найбільш інвестиційно привабливими для іноземних інвесторів є підприємства оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, у Снятинському районі – організації, що здійснюють операції з нерухомим майном (89,1% іноземного капіталу в районі), у місті Яремче – заклади з тимчасового розміщування й організації харчування (96,5%).  

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь