A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує

Дата: 13.09.2018 14:30
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

До  Дня працівника лісу

Головне управління статистики інформує. Ліси Івано-Франківщини, поряд із екологічними і рекреаційними функціями, мають важливе значення в економіці регіону.  Область є однією з найбільш лісистих в Україні – лісові угіддя займають  майже 46% території області або 635,9 тис.га.

Підприємствами, зареєстрованими на території області, яким надані у користування або власність ліси, за 2017р. реалізовано продукції (товарів, послуг) лісового господарства на 843,8 млн.грн, що на 21,1% більше, ніж роком раніше. Майже 73% загальнообласних обсягів реалізації забезпечили лісогосподарські підприємства Рожнятівського, Долинського, Надвірнян­ського, Верховинського районів та Івано-Франківської міської ради.

У загальнодержавних обсягах реалізації продукції лісового господарства у 2017р. частка області склала 6,1%, що відповідає 8 місцю серед регіонів держави.

На підприємствах лісогосподарського комплексу області у I півріччі 2018р. було зайнято 2,9 тис. осіб або 1,5% працівників підприємств, установ, організацій області з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб. Заробітна  плата штатного працівника галузі у цьому періоді склала 8309 грн на місяць, що більше на 18,9%, ніж у січні–червні 2017р., і на 15,1% – від середнього розміру по області.

У розвиток підприємств лісового господарства та лісозаготівель області у січні–червні 2018р. спрямовано 12,6 млн.грн капітальних інвестицій; обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 липня  2018р. склав 508,6 тис.дол. США.

Відновлення  лісових ресурсів та підвищення продуктивності лісових земель є одним із основних завдань лісогосподарської діяльності. У 2017р. роботи по відтворенню лісів проведено на 4 тис.га  земель лісового фонду (на 4,5% більше, ніж роком раніше), з них на 1,8 тис.га здійснено садіння і висівання лісу, 2,2 тис.га охоплено природним поновленням. Крім того, у вкриті лісовою рослинністю землі переведено 3,1 тис.га лісових культур та ділянок з природним поновленням, що на 11,5% більше, ніж у 2016р.

Роботи із захисту лісів від шкідників та хвороб лісу у 2017р. проведено на площі 4,3 тис.га, з них основну частину (99,3%) становили профілактичні біотехнічні заходи. У результаті проведених заходів і під впливом природних факторів у 2017 році  ліквідовано осередків  шкідників і  хвороб лісу на площі 7,7 тис.га.

Рубки лісу у 2017р. проведено на площі 25,8 тис.га, з них рубки головного користування – на 2,6 тис.га. Вирощуванню продуктивних лісових насаджень, підвищенню їх якості та продуктивності сприяють рубки, пов’язані  з  веденням лісового  господарства,  якими  у  2017р.  охоплено 23,2 тис.га, зокрема рубками догляду – 7,3 тис.га, санітарними  рубками – 12,6 тис.га.

Від усіх видів рубок та здійснення підготовчих робіт заготовлено 1462,9 тис.м3 деревини, що на 4,5% менше, ніж у 2016р., з неї 1161,5 тис.м3 – це ліквідна деревина, обсяги заготівлі якої порівняно з попереднім роком скорочено на 4,3%. Питома вага області у загальнодержавних обсягах заготівлі ліквідної деревини у 2017р. склала 6,1%, що відповідає 8 місцю серед регіонів держави.

Деревина і вироби з деревини є важливою складовою зовнішньої торгівлі регіону: у структурі експорту у 2017р. на них припало 15,5% загальнообласних обсягів. Обсяги експорту деревини і виробів з деревини у 2017р. порівняно попереднім роком збільшились на 9,1% і склали 103,1 млн.дол. США.

Довідково: Професійне свято фахівців лісового господарства – день працівника  лісу  встановлений  Указом  Президента України  28 серпня   1993 року  і традиційно відзначається у третю неділю вересня.

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13, e-mail:ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформаці: http:// www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-SG.HTM

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗОВЕ.

 

 

 

Індекс  споживчих  цін  у  серпні  2018 року

 

 

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у серпні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) не змінилися, в області знизились на 0,2%, водночас з початку року зросли на 3,6% та 4,1% відповідно.

У серпні п.р. зниження споживчих цін на 0,5–0,1% зафіксовано у Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Житомирській, Київській, Луганській, Львівській, Сумській, Харківській областях. На Дніпропетровщині, Донеччині, Кіровоградщині індекс споживчих цін склав 100%. Приріст споживчих цін на 0,1–0,5% відбувся в Вінницькій, Рівненській, Черкаській, Чернігівській, Одеській, Полтавській, Херсонській, Волинській, м.Києві та Хмельницькій областях.

На споживчому ринку області у серпні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше (на 11,0% та 5,4%) подешевшали овочі та фрукти. На 1,1–0,4% знизилися ціни на рис, оливкову олію, рибу та продукти з риби. Водночас на 3,6% подорожчали яйця, на 1,5–0,6% безалкогольні напої, хліб, макаронні вироби, сири, продукти переробки зернових, соняшникова олія, м’ясо та м’ясопродукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на скраплений газ на 5,8%, плати за оренду житла – на 2,2%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,0% в основному спричинено подорожчанням проїзду авіаційним пасажирським транспортом на 2,7%, автомобілів – на 2,1%, палива та мастил – на 1,6%.

 

Довідка: тел. (0342) 53-39-01; e-mail: ifgus@ifstat.gov.ua.

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-CINY_TAR.HTM (Статистична інформація/Економічна статистика/Ціни)

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018 

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь