A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

СПІВПРАЦЯ ГРОМАД ТА ВУЗІВ

Дата: 04.10.2018 10:24
Кількість переглядів: 1228

Вчора, 3 жовтня 2018 року, за ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбувся ярмарок вакансій. Головним завданням  для нашого регіону стало втримання кваліфікованих кадрів на місцях. Адже трудова міграція набирає дедалі більших обертів.
       Про дану проблематику вчора було обговорено разом з ректорами франківських вишів - Івано-Франківський національний медичний університетПрикарпатський Національний Університет ім.В.СтефаникаІвано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та соціологами. Підсумком діалогу стало підписання Угоди про співробітництво між   Прикарпатським Національним Університетом ім. В.Стефаника (ректор Ігор Цепенда) та головами об’єднаних територіальних громад. Серед тих, кому вдалося укласти таку угоду був і голова Тлумацької громади Роман Круховський.

     За словами Ігора Цепенди: «Прикарпатський університет працює в напрямку реалізації концепції, притаманній європейським університетам – займатися не лише освітою та навчанням, але й допомагати розвиватися регіонам, у яких ми живемо. Тож ми об`єднали свої зусилля з місцевими територіальними громадами в питанні забезпечення останніх високопрофесійним кадровим потенціалом з числа наших випускників. На початку цього року університет підписав меморандум про співпрацю з Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України. Ми також створили в університеті проектно-освітній Центр «Агенти змін» для допомоги ОТГ. Наступним етапом ми хочемо створювати грантові групи між ОТГ і університетом для того, щоб успішними проектами продемонструвати людям, як кошти Європейського Союзу можна вигідно використовувати для розвитку наших населених пунктів». У відповідь Роман Круховський заявив про сподівання на плідну співпрацю і висловив розуміння про необхідність взаємодії із вищими навчальними закладами, що дасть можливість спільними зусиллями сформувати національну свідомість молодих людей, внутрішню мотивацію на зміни, удосконалюватись разом з рідною громадою та працювати на її розвиток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь