Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 29.10.2018 16:38
Кількість переглядів: 580

Фото без опису

Застерігаємо землекористувачів:  посівам сільгоспкультур загрожують мишоподібні гризуни

 

    Цьогорічні погодні умови сприяли розвитку мишоподібних гризунів, особливо в другій декаді жовтня. За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, поки що розвиток шкідників проходить переважно на багаторічних травах, в придорожніх смугах та пасовищах, але спостерігається поступове посилення їх міграції на посіви озимих зернових та ріпаку.

 

      При обстеженні посівів озимих зернових культур в Богородчанському та Тлумацькому районах в крайових смугах було виявлено 1-2 ж. колонії на гектар, в них 2-3 жилих нори.

В посівах озимого ріпаку нараховується 1-3 ж.колонії на гектар, в них по 3-6 жилих нір.

На багаторічних травах Рогатинського та Снятинського районів обліковується 3-6 ж.к./га, а в придорожніх смугах та пасовищах 3 колонії на гектар, в них по 6-7 жилих нір. Враховуючи здатність мишоподібних гризунів до швидкого розмноження у сприятливих умовах (відносно тепла, без різких температурних коливань та затяжних опадів погода, випадання великої кількості снігу на не промерзлу землю, достатня кількість корму), а також до міграцій, чисельність їх зростатиме.

     У боротьбі з мишоподібними гризунами слід враховувати, що народжені взимку полівки не живляться зерном та уникають зернової принади. Тому посіви озимини та багаторічних трав необхідно постійно обстежувати і за наявності 3-5 жилих колоній на гектарі знищувати гризунів шляхом внесення дозволених родентицидів на основі діючих речовин бродіфакум, бромадіолон, ізопропілфенацин, флокумафен, а з біологічного методу внесення препарату бактероденцид  (3-5 г/нору).

 Після внесення всіх зазначених препаратів, нори необхідно притоптати!

Заходи захисту слід здійснювати за суворого дотримання вимог санітарної безпеки, охорони праці й навколишнього середовища!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь