A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ВІДДІЛ СТАТИСТИКИ В ТЛУМАЦЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ

Дата: 02.11.2018 09:14
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

 Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях м.Івано-Франківська на 1 вересня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій м.Івано-Франківська на 1 вересня 2018р. становила 17,1 млн.грн, що складає 45% від загальної суми боргу по області.

Порівняно з 1 серпня 2018р. сума боргу збільшилась на 3,3%.

У структурі загальної суми заборгованості 81% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 19% – на економічно активні підприємства.

Основна частина суми боргу із виплати заробітної плати припадає на підприємства промисловості (96,6% від загальної суми боргу) та будівництва (3,1%).

 Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 

 

 

 

 Обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами міст та районів області у січні–серпні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–серпень 2018р. підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 45,8 млрд.грн, що склало 2,9% її загального обсягу по Україні.

Підприємства міста Калуша забезпечили 29% загальнообласного обсягу реалізації, в основному, за рахунок збільшення виробництва хімічної продукції. Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами міст Бурштина (22,5% загальнообласного обсягу) та Івано-Франківська (17,9%), а також Тисменицького (8,9%), Долинського (6,8%), Рожнятівського (4,6%) та Надвірнянського (3,4%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Рогатинського району склала 1,7%, м.Коломиї – 1,3%, Снятинського району – 1,2%, м.Яремче – 0,6%, Богородчанського та Галицького районів – по 0,4%, м.Болехова та Косівського району – по 0,3%, Городенківського, Калуського та Коломийського районів – по 0,2%, Тлумацького – 0,1%, Верховинського району – менше 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 33,2 тис.грн. Вищий, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (664,2 тис.грн) та Калуші (198,9 тис.грн), Тисменицькому (49,4 тис.грн) і Долинському (44,7 тис.грн) районах.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm                          

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

Стан виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях

міст і районів області станом на 1 вересня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 вересня 2018р. заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 38 млн.грн, що складає 2,5% фонду оплати праці, нарахованого за серпень 2018р.

Порівняно з 1 серпня 2018р. борг із виплати заробітної плати збільшився на 6,4 млн.грн, або на 20,4%. Це відбулося за рахунок збільшення заборгованості у Рогатинському районі (на 5,1 млн.грн), Косівському (на 1,2 млн.грн), м.Івано-Франківську (на 547,1 тис.грн), Тисменицькому районі (на 119,4 тис.грн) та м.Калуші (на 18,8 тис.грн); виник борг у Богородчанському районі в сумі 314,5 тис.грн. Водночас, зменшення суми заборгованості упродовж серпня спостерігалося у Городенківському (на 849,5 тис.грн), Надвірнянському (на 35,2 тис.грн) та Тлумацькому (на 30,1 тис.грн) районах.

На підприємства обласного центру припадає 45% загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати, Рогатинського району – 21,6%, Косівського – 11,1%, Тисменицького – 9,7%, Городенківського – 8,5%, м.Калуша – 1,7%, Надвірнянського району – 1,1%, Богородчанського – 0,8% та Тлумацького – 0,5%. На підприємствах решти міст і районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

Станом на 1 вересня 2018р. заборгованість за рахунок коштів  місцевих бюджетів у Богородчанському, Городенківському, Косівському та Рогатинському районах склала 14,9 млн.грн.  

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати  в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 54,8% суми боргу, водночас у Богородчанському, Городенківському, Косівському, Рогатинському та Тлумацькому районах цей показник складає 100%, у Надвірнянському та Тисменицькому районах – 58,3% та 31,1% відповідно, у м.Івано-Франківську – 19%. 

У м.Калуші вся сума заборгованості з виплати заробітної плати,  м.Івано-Франківську – 81%  суми  боргу,  Тисменицькому районі – 68,9%,  Надвірянському районі – 41,7% утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (по області цей показник складає 45,2%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-09

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-OPLATA_PRACI.htm

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


 

 

 

 

Про промислове виробництво в м.Івано-Франківську

у січні–вересні 2018 року

Головне управління статистики інформує. За січень–вересень 2018р. підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів порівняно з аналогічним періодом попереднього року зменшено на 30,9% добування гальки та гравію, що використовуються як наповнювачі бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості підприємствами з виробництва харчових продуктів та напоїв збільшено випуск виробів здобних(булочок підвищеної калорійності, листкових, рулетів з маком, рогаликів тощо) на 20,9%, сиру плавленого – на 10,5%, соусів і продуктів для приготування соусів – на 4,7%. Крім того, більше вироблено масла вершкового жирністю не більше 85%, виробів кондитерських з цукру чи його замінників, з вмістом какао, виробів макаронних, варених або неварених, начинених м’ясом, рибою, сиром або іншими продуктами убудь-якій пропорції, продуктів молоковмісних, пива солодового (на 14,1% – у 2,2 раза). Разом з цим, зменшено випуск хліба та виробів хлібобулочних нетривалого зберігання на 6,7%, печива солодкого – на 40,4%, яловичини і телятини заморожених – у 9,1 раза. Крім того, зменшено виробництво молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 1%, але не більше 6%, у первинних пакуваннях об'ємом нетто не більше 2 л, сиру свіжого неферментованого, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани та інших ферментованих продуктів, тортів, карамелі, тофі (ірису) та солодощів аналогічних (на 1,6–22,4%), виробів ковбасних та подібних продуктів з м'яса, субпродуктів чи крові тварин та подібних виробів і харчових продуктів на їхній основі, молока та вершків незгущених й без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин жирністю більше 21%, у первинних пакуваннях об'ємом більше 2 л, горілки з вмістом спирту не більше 45,4%, лікерів та інших спиртних напоїв (у 2–8,2 раза). На рівні січня–вересня 2017р. вироблено маргарину і продуктів пастоподібних зі зниженим чи низьким вмістом жирів, напоїв безалкогольних, які не містять молочного жиру (квасу).

Підприємствами текстильного виробництва, з виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–вересні 2018р. збільшено виробництво пальт та плащів, жіночих та дівчачих, в 1,7 раза. Випуск жакетів, блейзерів (крім трикотажних), жіночих та дівчачих, зменшено на 37,5%.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих, самосклеювальних у 18,3 раза, вікон, дверей балконних та їх рам, з деревини – у 2,9 раза, конвертів з паперу чи картону, брусків, планок та фриз для паркетного або дерев'яного покриття підлоги, профільованих, незібраних, з деревини листяних порід, коробок та ящиків, з паперу або картону гофрованих – на 13,4–40,2%, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, дверей та їх коробок та порогів, з деревини, журналів реєстраційних, книг бухгалтерських, книг бланків, ордерів та квитанцій з паперу чи картону, деревини (крім хвойних чи тропічних порід) уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки більше 6 мм, – на 4,7–12,5%. Випуск виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, зменшено на 3,1%, шпону, листів для фанери клеєної, деревини іншої, уздовж розпиляної, розділеної на шари чи лущеної, завтовшки 6 мм і менше, з деревини листяних порід, гранул та брикетів з пресованої або агломерованої деревини, залишків або відходів рослинного походження, етикеток та ярликів з паперу чи картону друкованих (крім самосклеювальних) – на 19,7–40%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у січні–вересні 2018р. збільшено випуск шампунів на 34,1%. При цьому зменшено виробництво засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило, на 26,3%, речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило – у 2,4 раза.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції зросло виробництво блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва у 2,2 раза, плиток, плит, черепиці та виробів подібних з цементу, бетону або каменю штучного – на 17,1%, розчинів бетонних, готових для використання – на 9,8%, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону або каменю штучного – на 6,1%. Разом з цим, зменшено випуск виробів домашнього вжитку та виробів для туалетних кімнат, з пластмас на 20,1%, вікон та їх рам, дверей та їх коробок і порогів, з пластмас – на 38,1%.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів збільшено випуск листів профільованих (ребристих) холодно-деформованих або оброблених у холодному станi, зі сталі нелегованої, грат, сіток й огорожі, зварних, що застосовуються в цементуванні та у штукатурних роботах, цвяхів, кнопок, скоб та виробів подібних з металів чорних, міді, алюмінію на 7,3–41,1%. При цьому,зменшено випуск конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі у 3,2 раза, виробів кованих або штампованих, без подальшої обробки, з металів чорних – у 2 рази.

Серед продукції машинобудування зросло виробництво люстр та інших світильників електричних стельових та настінних, машин пральних, побутових, інструментів й апаратури для автоматичного регулювання і керування на 9,1–19,2%. Водночас, зменшено виробництво газомірів (уключаючи калібрувальні) на 29,3%, верстатів для оброблення деревини, корка, кістки, ебоніту, твердих пластмас і матеріалів твердих подібних – на 30,5%.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-08

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-PROM.htm       

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

Про виконання будівельних робіт підприємствами

міст і районів Івано-Франківської області у січні–вересні 2018 року

Головне управління статистики інформує. У січні–вересні 2018р. підприємствами області виконано будівельних робіт на суму1989   млн.грн. Індекс будівельної продукції порівняно з січнем–вереснем 2017р. становив 127,2%.

Значні обсяги будівництва забезпечили підприємства обласного центру –76,9% загальнообласного обсягу. Cеред районів та міст обласного значення найбільшою є питома вага Калуського району (4%), міста Калуша (3,9%),  Надвірнянського району (2%), міста Бурштина і Косівського району (по 1,9%).

У порівнянні з січнем–вереснем 2017р. зростання обсягів будівництва  досягнуто підприємствами Надвірнянського (у 2,3 раза),Галицького (на 34,5%), Богородчанського (на 7,8%), Косівського (на 1,1%) районів та міст Болехова  (у 1,6 раза), Івано-Франківська  (на 48%) і  Калуша   (на 12,9%). Водночас, скорочення обсягів будівельних робіт відбулось у містах Коломиї  (на 30,2%)  і Бурштині (на 11,9%),Тисменицькому (у 2,4 раза), Коломийському (у 1,8 раза), Долинському (на 45,4%), Рогатинському (на 31,6%), Калуському (на 31%),Тлумацькому (на 15,7%), Рожнятівському (на 12,2%), Снятинському (на 9,9%)  та  Городенківському (на 9,5%) районах.  

Частка робіт з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення переважала в обсягах, що виконували будівельники   Рогатинського (51%), Галицького (62,9%), Косівського (65,8%), Коломийського (69%), Снятинського (77,1%), Рожнятівського (86,7%),Калуського (88,6%), Тлумацького (88,9%) районів, міст Коломиї (52,4%), Івано-Франківська (52,5%), Бурштина (74,9%) та Болехова (91,8%); з капітального ремонту – Тисменицького (40,3%), Долинського (49,5%), Надвірнянського (92%), Городенківського (96%) районів та міста Калуша (43%);  з поточного ремонту –Богородчанського району (54,3%).

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформаціїі: http://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-BUD.htm                            

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Кількість та структура суб'єктів економіки області

за містами та районами на 1 жовтня 2018 року

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 жовтня 2018 року в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) в Івано-Франківській області налічувалось 27363 юридичні особи та 1509 суб’єктів економіки без статусу юридичної особи.

За територіальною ознакою найбільша кількість юридичних осіб розташовувалась в обласному центрі – 11584 (42,3% від загальної їх кількості), містах Коломиї – 1839 (6,7%) та Калуші – 1408 (5,1%). Серед районів значна частина суб’єктів знаходилась у Тисменицькому – 1251 (4,6%), Надвірнянському – 1075 (3,9%) та Рогатинському – 1034 (3,8%) районах; найменша кількість підприємств та організацій зареєстрована у Верховинському районі – 457 (1,7%), містах Бурштині – 270 (1%) та Болехові – 257(0,9%).

У порівнянні з 1 жовтня 2017 року кількість юридичних осіб в області зросла на 3,4%, у тому числі суттєво у Надвірнянському (на 7,2%), Коломийському (на 5,1%), Долинському (на 4,6%), Рожнятівському (на 4,2%), Верховинському (на 3,9%) районах, а також у  містах Яремче (на 5,5%) та Івано-Франківську (на 3,8%).

За організаційними формами суб’єктів економіки серед юридичних осіб міст обласного значення та районів області товариства з обмеженою відповідальністю переважали у містах Івано-Франківську (41,5% загальної кількості юридичних осіб по місту), Калуші (38%), Бурштині (29,3%), Яремче (28,4%), Коломиї (26,6%), Болехові (21%), а також у Долинському (28,7% загальної кількості юридичних осіб по району), Тисменицькому (28,1%), Рогатинському (27,9%) та Надвірнянському (24,1%) районах; органи влади, організації (установи, заклади) – у Верховинському (30,2%), Городенківському (27,2%), Галицькому (25,4%), Косівському (24,4%), Коломийському (24,1%), Рожнятівському (23,1%), Калуському (23,7%), Богородчанському (23,4%), Снятинському (21,9%) та Тлумацькому (19,3%) районах. Частка приватних підприємств була значною серед юридичних осіб у містах Івано-Франківську (21,8%), Калуші (20,2%), Болехові (19,1%), Коломиї (17,9%), Бурштині (17%) та Рожнятівському районі (19,3%); громадських організацій – у містах Бурштині (16,3%), Яремче (12,6%), Калуші (10,8%), Івано-Франківську (10,3%), Надвірнянському (12,2%), Богородчанському (11,3%) та Галицькому (11,1%) районах; профспілок (об’єднань профспілок) – у містах Болехові (8,9%), Бурштині та Яремче (по 7,4%), Городенківському (13%), Косівському (11%), Верховинському (10,9%), Снятинському (10,4%), Коломийському та Богородчанському (по 9,6%) районах; релігійних організацій – у Калуському (15,3%), Коломийському (12,7%), Галицькому (10,8%), Богородчанському (10,1%) та Снятинському (10%) районах; об’єднань співвласників багатоквартирного будинку – у містах Коломиї (15,4%) та Івано-Франківську (2,8%); фермерських господарств – у Рогатинському (11%), Тлумацькому (9,6%), Городенківському (8,5%), Галицькому (7,9%), Калуському (7,8%), Верховинському (7,7%), Снятинському (7,6%) та Тисменицькому (5%) районах.

 

 

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ

М.ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА СІЧЕНЬ–СЕРПЕНЬ 2018 РОКУ 

(за даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області) 

Короткий огляд 

Населення 

Станом на 1 серпня 2018р. у м.Івано-Франківську та селах, підпорядкованих міськраді, за оцінкою, проживало 257,9 тис. осіб, у томучислі в обласному центрі – 234,9 тис., у сільській місцевості – 23 тис. Упродовж січня–липня 2018р. чисельність населення збільшилась на 452 особи. Такі зміни відбулись за рахунок природного (на 64 особи) та міграційного (на 388 осіб) приростів населення.

Кількість живонароджених у січні–липні 2018р. порівняно з аналогічним періодом 2017 року збільшилась з 1335 до 1380 осіб, померлих – зменшилась з 1319 до 1316 осіб відповідно.

 

Зайнятість та безробіття 

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних на кінець серпня 2018р. становила 1492 особи, з них допомогу по безробіттю отримували 83,7%.  Із загальної кількості безробітних 64,3% становили жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у серпні 2018р., становила 1247 осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2959,1 грн, що складає 79,5% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби  зайнятості, у серпні 2018р. порівняно з липнем 2018р. збільшилась на 14% і на кінець місяця становила 1579 одиниць.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець серпня 2018р. становило 1 особу.

Заробітна плата 

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) впродовж серпня 2018р. збільшилась на 547,1 тис.грн, або на 3,3%, і на 1 вересня 2018р. склала 17,1 млн.грн або 45% від загальної суми боргу по області.

На підприємства-банкрути припадає 81% загальної суми боргу, на економічно активні підприємства – 19%.

Заборгували своїм працівникам підприємства промисловості (96,6% від загальної суми боргу), будівництва (3,1%) та сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (0,3%).

 

Соціальний захист 

У січні–серпні 2018р. субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено 14,3 тис. домогосподарств, з них 13,3 тис. – домогосподарства обласного центру.

Сума призначених субсидій у січні–серпні 2018р. становила 6,9 млн.грн, середній розмір призначеної субсидії у розрахунку на одне домогосподарство у серпні 2018р. становив 230,8 грн (у липні 2018р. – 216,5 грн).

 

Роздрібна торгівля

Роздрібний товарооборот підприємств (юридичних осіб), основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні–червні 2018р. склав 3209 млн.грн, що у порівнянних цінах на 6,7% більше рівня відповідного періоду попереднього року.

 

Промисловість

У січні–серпні 2018р. промисловими підприємствами міста реалізовано продукції (товарів, послуг) на 8220,2 млн.грн. Частка міста у загальнообласному обсязі реалізації промислової продукції склала 17,9%.

У структурі реалізованої продукції добувної та переробної промисловості за основними промисловими групами 63,6% займалиспоживчі товари короткострокового та тривалого використання, 20,5% – інвестиційні товари, 15,9% – товари проміжного споживання.

 

Будівництво

У січні–серпні 2018р. підприємствами обласного центру виконано будівельних робіт на суму 1342,2 млн.грн, або 77,8% загальнообласного обсягу. Індекс будівельної продукції у січні–серпні 2018р. порівняно з січнем–серпнем 2017р. становив 153,4%.

 

 

Транспорт

Автомобiльним транспортом підприємств та фізичних осіб-підприємців міста у січні–серпні 2018р. доставлено замовникам 1,3 млн.т вантажiв та виконано вантажооборот в обсязі 269,5 млн.ткм, що становило відповідно 103,9% та 76,1% обсягів січня–серпня 2017р.

Автомобільним та тролейбусним транспортом міста у січні–серпні 2018р. надано послуг 30,8 млн. пасажирів, у тому числі автотранспортом фізичних осіб-підприємців – 12,7 млн. пасажирів. Пасажирооборот за цей період склав 355 млн.пас.км або на 19,3% більше, ніж за аналогічний період торік.

 

Зовнішня торгівля товарами

Обсяги експорту товарів у січні–липні 2018р. склали 137,7 млн.дол. США, імпорту – 147,8 млн.дол. США. Порівняно з січнем–липнем 2017р. обсяги експорту зменшилися на 15,2%, імпорту – збільшилися на 19,7%. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 10,1 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,93.

Довідки за телефоном: (0342)79-20-19

Більше інформаціїhttp://www.ifstat.gov.ua/EX_IN/EX-2008.HTM

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2018

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь