A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

У Тлумацькій ОТГ відзначили 100-річчя створення ЗУНР

Дата: 02.11.2018 09:30
Кількість переглядів: 829

Фото без опису     

    У четвер, 01 листопада, в м. Тлумач проходили урочистості з нагоди 100-річчя створення ЗУНР. Ця дата безпосередньо торкнулася м. Тлумач, так як тут проживав та працював Іван Макух - адвокат, громадсько-політичний діяч та міністр внутрішніх справ ЗУНР.

    Розпочалися урочистості в Тлумацькому народному домі, де лунали патріотичні пісні та вірші про Україну у виконанні викладачів та вихованців Тлумацької дитячої музичної школи, аматорів народного мистецтва Тлумацької ОТГ.

Фото без опису

   

   З вітальним словом до громади звернувся міський голова Роман Круховський, перший заступник голови Тлумацької райдержадміністрації Микола Присяжнюк та заступник голови Тлумацької районної ради Василь Гнатюк.

     Міський голова Роман Круховський вручив традиційну, щорічну премію імені Івана Макуха директору народного, зразкового історико-краєзнавчого музею с. Бортники Карп’яку Івану Михайловичу, який вже багато років вкладає свою працю в дослідження історії рідного краю. Також Почесною грамотою та Почесною відзнакою Івано-Франківської обласної ради нагороджено краєзнавців Михайла Дземана та Михайла Буджака за активну участь у процесах українського державотворення та з нагоди 100-річчя ЗУНР.

Фото без опису

 

Фото без опису

   

   Після урочистостей всі учасники заходу пройшли спільною ходою під супровід духового оркестру до пам’ятника Івану Макуху, де пройшло покладання квітів.

Фото без опису

 

Фото без опису

      В рамках заходу відбулося відкриття та освячення на фасаді будівлі Тлумацької міської ради меморіальної дошки команданту Товмацької повітової військової команди Володимиру Клодницькому, українському державному і військовому діячу, доктору політичних наук, православному священику співредактору «Альманаху Станиславівської землі». З історичною довідкою для громади про життя і діяльність Клодницького виступив краєзнавець Михайло Буджак.

Фото без опису

 

Фото без опису

    До громадськості з виступом звернулися депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Королик, заступник голови Тисменицької районної ради Ігор Федоришин та депутат Тлумацької міської ради ОТГ Анастасія Соболь.

Фото без опису

    В населених пунктах Тлумацької ОТГ також відбулися урочисті заходи до 100-річчя ЗУНР.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь