A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 02.11.2018 14:45
Кількість переглядів: 547

 

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини попередила необґрунтоване  фінансування з бюджету на послуги  теплопостачання в розмірі 280,0 тис. грн.

До Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області  звернувся суб’єкт господарювання, що  надає послуги  теплопостачання   бюджетній установі (лікарня)  щодо  перевірки планових розрахункових  тарифів на послуги теплопостачання. Перевірку проведено на предмет дотримання вимог  формування  цін/тарифів на виробництво теплової енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету суб’єктом господарювання, що  здійснює її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії.

В ході проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) встановлено  порушення  державної дисципліни цін.

Підприємство  отримало ліцензію на право провадження  господарської діяльності з виробництва теплової енергії на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії.

Відповідно до вимого п.4  статті 20  Закону України 2633-IV, «Про теплопостачання» тарифи на теплову енергію для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії, включаючи теплоелектроцентралі, теплоелектростанції та когенераційні установки, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення встановлюються на рівні 90 відсотків діючого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

Таким  чином, враховуючи  вимоги ст.20 вищезазначеного ЗУ «Про  теплопостачання»,  вартість  1гкал теплової енергії для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії,  становитиме  1588,89 грн. без ПДВ. Підприємство  подало  плановий  розрахунок  тарифу,  де  вартість 1 Гкал становить 1988,90 грн.,  що  на  400,01 грн. більше.

В результаті здійснення позапланового заходу  попереджено зменшення фінансування з бюджету (оскільки  тариф розраховувався для опалення лікарні, що  фінансується з державного бюджету) в  розмірі 280,0 тис. грн. 

Суб’єкту  господарювання надано  припис щодо  усунення порушення державної  дисципліни цін  та повідомлено  орган місцевого  самоврядування, який  встановлює  тариф на послуги  теплопостачання про  результати  здійснення позапланового заходу  державного (нагляду).

  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь