A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 16.11.2018 08:25
Кількість переглядів: 699

Увага: випадок сказу домашнього собаки встановлено в Снятинському районі

          Фото без опису                

За результатами Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ домашнього собаки, що належав громадянці с. Кулачківці Снятинського району Івано-Франківської області (звіт про результати дослідження патматеріалу від 14.11.2018 року № 000921 п.м./18).

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Снятинський районній держадміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено с. Кулачківці, Снятинського району, Івано-Франківської області неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

 

 

 

 

 

 

 

Держпродсподживслужбою Івано-Франківщини підбито підсумки роботи за  9 місяців  п. р.

Фото без опису

 

13 листопада  2018 року відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з питань підсумків роботи за 9 місяців   2018 року.

Засідання пройшло під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській Романа Гурського, за участю начальників управлінь, відділів, завідувачів секторів Головного управління,   начальників районних, міських управлінь, відділів,  начальників державних лікарень ветеринарної медицини, директорів  Івано-Франківської регіональної, міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби, ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія» та  завідувачів Івано-Франківської та Калуської ЛВСЕ.

В ході роботи  проаналізовано основні напрямки  роботи  Служби.  Особлива увага присутніх була зосереджена на питаннях  профілактики африканської чуми свиней та сказу, проведення ідентифікації та реєстрації тварин, ефективності та результатів виконання Регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування»,  здійснення фітосанітарного контролю вантажів, які ввозяться та вивозяться з території Івано-Франківської області та роботи в інформаційній системі «Єдине вікно».

Під час засідання заслухано доповіді спеціалістів із зазначених питань, розглянуто пропозиції щодо покращення тих чи інших напрямків роботи, прийнято відповідні рішення  та окреслено першочергові завдання в діяльності  Служби.

 

 

 

 

 

 

 

Держпродсподживслужбою Івано-Франківщини підбито підсумки роботи за  9 місяців  п. р.

Фото без опису

 

13 листопада  2018 року відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з питань підсумків роботи за 9 місяців   2018 року.

Засідання пройшло під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській Романа Гурського, за участю начальників управлінь, відділів, завідувачів секторів Головного управління,   начальників районних, міських управлінь, відділів,  начальників державних лікарень ветеринарної медицини, директорів  Івано-Франківської регіональної, міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби, ДУ «Івано-Франківська обласна фітосанітарна лабораторія» та  завідувачів Івано-Франківської та Калуської ЛВСЕ.

В ході роботи  проаналізовано основні напрямки  роботи  Служби.  Особлива увага присутніх була зосереджена на питаннях  профілактики африканської чуми свиней та сказу, проведення ідентифікації та реєстрації тварин, ефективності та результатів виконання Регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування»,  здійснення фітосанітарного контролю вантажів, які ввозяться та вивозяться з території Івано-Франківської області та роботи в інформаційній системі «Єдине вікно».

Під час засідання заслухано доповіді спеціалістів із зазначених питань, розглянуто пропозиції щодо покращення тих чи інших напрямків роботи, прийнято відповідні рішення  та окреслено першочергові завдання в діяльності  Служби.

 

 

 

 

 

 

 

Спеціалісти Держпродспоживслужби відвідають кожну територіальну громаду області

Фото без опису

 

В кінці жовтня Головним управлінням Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області було анонсовано  проведення циклу виїзних нарад в сільських об’єднаних територіальних громадах області  протягом  листопада 2018 р. -  липня 2019 р.

В рамках заходів було передбачено обговорення проблемних питань з керівниками ОТГ у сфері захисту прав споживачів та можливі шляхи їх вирішення;  надання відповідальним працівникам ОТГ практичної допомоги при наданні послуг «центру надання адміністративних послуг» щодо прийому споживачів, оформленні заяв та повідомлень про небезпечну продукцію, а також   прийом жителів ОТГ начальником управління захисту споживачів.

Також участь у виїзних нарадах будуть брати спеціалісти управління фітосанітарної  безпеки,  начальники районних, міських управлінь та  відділів Головного управління.

Під час проведення даних заходів усі зацікавлені особи - і працівники апарату територіальних громад, і жителі краю, - зможуть отримати  необхідні консультації та роз’яснення із широкого спектру питань у сфері захисту споживачів, безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, санітарної  та фітосанітарної безпеки.

З графіком проведення нарад можна ознайомитись за посиланням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про виконання Програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування»

Фото без опису

 

На Прикарпатті в 669 шкільних навчальних  та 295 дошкільних дитячих закладах   організовано харчування близько 400 тисяч дітей.

 Держпродспоживслужбою  Івано-Франківської області продовжується виконання регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування».

Станом на 01.11.2018 року відібрано  харчові продукти в  224 закладах: 

- у 163 школах здійснено відбір 646 зразків харчових продуктів 173 постачальників. За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 31  зразок харчових продуктів (м'ясо-3, мясопродукти-1, молоко -1, сир твердий -2, масло солодковершкове -12, овочі-6, олія-1, риба морожена-5) у Богородчанському, Верховинському, Городенківському, Долинському, Калуському, Надвірнянському, Рогатинському, Снятинському, Тлумацькому, Тисменицькому районах, м.Івано-Франківську, м.Яремче не відповідав вимогам нормативної документації, що складає 4,8% від досліджених;   

-у 61 садочку здійснено відбір 218 зразків харчових продуктів 79 постачальників За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 10  зразків харчових продуктів ( сир твердий-2, масло солодковершкове-6, овочі-2) у Верховинському, Галицькому, Коломийському, Рогатинському районах та  м.Івано-Франківську не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 4,6% від досліджених.   

За насідками  проведеної роботи:

- заборонено використання залишків невідповідної продукції (24,1 кг масла,  27,8 кг риби, 266 кг овочів) та призупинено постачання невідповідної продукції;

- результати лабораторних досліджень, для прийняття відповідних заходів та рішень, доведено до відома  керівникам  закладів освіти, відповідальних за харчування в школах та садочках (38 листів),  надіслано 10 листів головам РДА та ОТГ;

- про  невідповідність продукції проінформовано 44 постачальників, ними прийнято рішення щодо зміни виробників,  в продукції яких встановлено невідповідності;

- з метою  встановлення причин невідповідності харчових продуктів проведено 17  позапланових заходів державного контролю операторів ринку, за результатами яких складено 15 приписів, надано 17 рекомендацій, у 7 випадках повторно проведено відбір зразків для лабораторних досліджень;

- направлено 13 інформаційних листів в Головні управління Держпродспоживслужби в областях з метою реагування на   виробників  невідповідної   продукції.                   

Спеціалістами міських/районних управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з органами влади проведено ряд навчань для організаторів харчування дітей в шкільних та дошкільних закладах освіти та постачальників харчових продуктів,  щодо дотримання  вимог харчового законодавства. Особлива увага зверталась на забезпечення простежуваності, дотримання гігієнічних та технологічних вимог, умов зберігання та транспортування, відповідності маркування харчових продуктів.

Виконання Програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування» продовжуватиметься до закінчення навчального року.

Інформація про проведену роботу Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  буде постійно оновлюватись.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь