A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Спільними зусиллями вирішуємо проблему працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 03.12.2018 17:05
Кількість переглядів: 673

      Сьогодні дуже важливо не обходити увагою людей з інвалідністю, підтримати їх та вселити віру в завтрашній день. З цією метою в кінці листопада 2018 року  Тлумацькою районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості був організований та проведений круглий стіл за участю  соціальних партнерів та осіб з обмеженими фізичними можливостями на тему: “Спільними зусиллями вирішуємо проблему працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями”.

     Розпочав роботу круглого столу заступник директора Тлумацької районної  філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Кебрин, який зазначив, що важливим питанням на сьогоднішній день є надання якісних соціальних послуг громадянам, які в силу своїх обмежених можливостей не можуть на рівних конкурувати на ринку праці з іншими шукачами роботи.  Надалі,   представник управління  соціального захисту населення Тлумацької районної державної адміністрації Галина Мельник, ознайомила присутніх із порядком призначення допомоги по інвалідності та переліком пільг.

  Змістовно зупинився на законодавстві про захист прав інвалідів та технічних засобах реабілітаціїї медичного призначення заступник головного лікаря  Тлумацької  центральної районної лікарні,   Володимир Татарин. Про консультаційні послуги, супровід, пошук спонсорів та  посередництво у адресній допомозі особам з інвалідністю поінформувала Уляна Гринишин керівник Тлумацького районного центру соціальних служб  для сім'ї,  дітей та молоді.

Ірина Кочкодан, заступник начальника управління Пенсійного фонду  України  Тлумацького  об'єднаного управління Івано-Франківської області,  акцентувала свою увагу на методах розрахунку розміру пенсій особам з інвалідністю.

      Під час обговорення питань працевлаштування осіб з особливими потребами, акцентувалася увага на оплачуваних громадських роботах. Із заступником голови Тлумацької міської ради об'єднаної територіальної громади, Ігорем Мандарем було уточнено перелік видів громадських робіт що найбільше підходить за фахом та станом здоров'я вищезазначеним особам.

На завершення круглого столу було відмічено важливість трудової діяльності в житті інваліда, тому, що тільки в колективі людина почувається потрібною суспільству, і особи з обмеженою працездатністю потребують не лише матеріальної допомоги, а й моральної та психологічної. 

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь