A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 05.12.2018 11:35
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

 

Спеціалістами Держпродспоживслужби встановлено порушення

при формуванні тарифів на водопостачання

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області  повернула споживачам 188 102 грн.  за надання послуг водопостачання та водовідведення за завищеними тарифами та  попередила обрахування споживачів області  в розрахунку на рік  на суму 739 971 грн.

З   метою  попередження  порушень державної дисципліни  цін при встановленні шляхом коригування діючих  тарифів на централізоване  водопостачання та  водовідведення  до ГУ Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області  звернувся суб’єкт господарювання, що  надає послуги водопостачання та  водовідведення  населенню, бюджетним та іншим споживачам міста  щодо здійснення позапланового заходу державного нагляду  (контролю)  встановлених рішенням органу  місцевого самоврядування тарифів на послуги, що надаються бюджетним та іншим споживачам.

В ході проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що  рішенням  органу  місцевого  самоврядування  встановлено  тарифи на послуги шляхом коригування діючих  тарифів з порушенням вимог чинного законодавства.

Відповідно до вимог п.7 Порядку формування тарифів коригування проводиться лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни, про те підприємство подало  до органу місцевого самоврядування розрахунок скоригованих тарифів шляхом коригування рівня  рентабельності.  Крім того на підприємстві відсутня, затверджена в установленому порядку  Інвестиційна  програма.  Тому, зазначені дії є порушенням вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. 

В  результаті здійснення позапланового заходу  тариф   для бюджетних та інших споживачів на послуги водопостачання зменшено на  11,92 грн. /куб. м,  та  на послуги водовідведення на 7,22 грн./куб. м. 

Підприємству  надано  припис про усунення порушень державної  дисципліни цін,  шляхом  приведення тарифів до  рівня  економічно обґрунтованих  та  зобов’язано повернути споживачам необґрунтовано одержану  виручку.  Відповідно  до  відповіді на припис підприємство повернуло  споживачам за  надані послуги водопостачання та  водовідведення за завищеними тарифами  необґрунтовано одержану виручку в сумі 188 102,20 грн.,  проводиться розрахунок скоригованих тарифів на послуги у відповідності до вимог постанови КМУ від 01.06.2011 р. № 869  та буде подано для  встановлення до органу місцевого самоврядування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спеціалісти Держпродспожислужби  зустрілись із працівниками  Верхнянської ОТГ

Фото без опису

 

29 листопада 2018 р. спеціалістами управління захисту споживачів, сектору контролю за регульованими цінами та Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено виїзну нараду з керівниками структурних підрозділів, сільськими старостами Верхнянської об’єднаної  територіальної громади.

Захід  організовано з метою реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженої урядом в грудні 2017 року.

У ході зустрічі спеціалістами Держпродспоживслужби висвітлено проблемні питання у сфері захисту прав споживачів та можливі шляхи їх вирішення роз’яснено основні норми законодавства про рекламу та антитютюнового законодавства, надано практичні рекомендації з питань формування тарифів на житлово-комунальні послуги з водопостачання та водовідведення, вивозу твердих побутових відходів тощо.

Крім того працівникам ОТГ надано практичну допомогу при наданні послуг центром надання адміністративних послуг щодо прийому споживачів, оформленні заяв та повідомлень про небезпечну продукцію.

Під час наради начальник Калуського районного управління Григорій Химич окреслив основні завдання, напрямки роботи Держпродспоживслужби, вказав на необхідність співпраці з органами місцевого самоврядування.  В свою чергу начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Калуського  районного управління Оксаною Ананєвич  присутніх ознайомлено з регламентами взаємодії органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та Держпродспоживслужби при проведенні робіт із використання пестицидів при вирощуванні сільськогосподарських  культур,  порядком організації масових заходів з метою недопущення виникнення епідускладнень.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь